İnfaz koruma memurlarına üniforma müjdesi

İnfaz koruma memurlarının üniforma üretiminde yaşanılan sorunlar çözüme kavuşturuldu. Yeni üniformalar üretim bandında, dikime başlandı.

İnfaz koruma memurlarına üniforma müjdesi
Editör: adalet.tv
13 Haziran 2023 - 14:52 - Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 14:55
Reklam
Ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz ve koruma memurları her ne kadar Genel İdari Hizmetler kadrosunda olsalar da asker ve polisler gibi üniforma giyerek emniyet hizmeti yerine getiriyorlar.

Bilindiği üzere cezaevi personelinin üniformaları cezaevlerinde mahkumlar tarafından dikiliyor. Yeni üniformaların tanıtımı eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül zamanında yapılmıştı ve bu üniformalar büyük beğeni toplamıştı.

Yeni üniformalar pandemi süreciyle birlikte üretim kısmında ciddi sorunlar nedeniyle aksamaya uğramış, hatta üretilen üniformaların kalitesi memurlar tarafından beğenilmemişti. 2021 yılından günümüze kadar infaz ve koruma memurlarına toplam 2 yazlık üniforma istihkakı teslim edildi. Ancak o zamandan günümüze kadar teslim edilmesi gereken yazlık üniforma sayısı ise 6. Yani 4 üniforma halen teslim edilmedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın bu konuyla yakından ilgilenerek üniforma kalitesinin artırılması ve önceki yıllara ait üniforma istihkakının teslimi için yoğun mesai harcayarak özel sektörden üniforma diktirilmesi için çalışma başlattığı öğrenildi.

Bilindiği üzere açık ceza infaz kurumlarındaki mahkumların pandemi izninde olması nedeniyle bu kurumlarda üniforma dikimi ve diğer üretimler durma noktasına gelmişti.

Alınan son bilgiye göre özel sektöre ait bazı tekstil firmalarında üniformaların şartnameye uygun olarak dikimine başlandığı, yakın zamanda geçmiş dönemlere ait üniforma istihkakının eksiksiz olarak memurlara teslim edileceği belirtildi. 3 yıldır 2 adet yazlık (düşük kaliteye sahip malzemeden üretilen) üniforma ile işe gidip gelen memurların bu sorunu Genel Müdür Yıldırım’ın çabası ile çözüme kavuşturulmuş olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • ADEM YAĞIZ
    10 ay önce
    ÖNCELİKLE ÜNİFORMALAR RİCAMIZDIR DEPREM BÖLGELERİNE GÖNDERİLMELİ .
  • Adem YAĞIZ
    10 ay önce
    pantolonlarda yılda 6 adet vermektense iki adet verilse ve kaliteli kumaştan olsa daha iyi olur aşırı terleme yapıyor. kalın kumaş vucut nefes alamıyor.
  • FERİT İÇLİ
    10 ay önce
    Yazlık üniformalar tamamen naylon kumaş ve kalitesiz yaza hiç uygun değil hem aniden ter yapıyor insanı leş gibi bir koku içinde bırakıyor hemde cezaevinde yangın çıksa mahkumlardan önce biz yanacaz
  • Genç ikm
    10 ay önce
    3 yıldır nerdeymis beyfendi kendi personelinden bir haber 7.yargi paketinde yapilan kahpelik unutulmadi bız ikmler kimsenin kuklası değiliz bizimle oynamayın.
  • mevzumevzuat
    10 ay önce
    Bu iş sadece Sn. Genel Müdürle bitmiyor. Enis Bey teşkilatı içerisinde İKM’lere gerçekten değer veren isimlerden. Ancak bürokrasi karşısında tek başına karar verici değil maalesef. Bize düşen de gerektiği noktalarda Enis Beyi desteklemek, taleplerimizi uygun bir dil ile bıkmadan iletmek.
  • TC 123
    10 ay önce
    SAYIN GENEL MÜDÜRÜMÜZ ENİS YAVUZ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR EDERİZ