En düşük memur maaşına enflasyon farkı ve refah payı eklenecek mi?

Devlet kurumlarında görev yapan memurlardan en düşük maaşa sahip olan çalışanların maaşlarına enflasyon farkı ve refah payı ilave edilecek mi? Bu konuda son gelişmeler haberimizde.

En düşük memur maaşına enflasyon farkı ve refah payı eklenecek mi?
Editör: adalet.tv
13 Haziran 2023 - 14:51
Devlet kurumlarında görev yapan milyonlarca memur mevcut. Memurlar 15 Ocak ve 15 Temmuz’da zamlı maaşlarına kavuşuyorlar. Bir ay sonra zamlı maaş alacak memurların zam oranı ise Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte tamamen netleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde müjdeli haberi duyurarak en düşük memur maaşının net 22 bin lira olacağını açıklamıştı.

HESAP NASIL YAPILACAK

Ekonomi uzmanlardan alınan bilgiye göre şu anki memur maaşlarına 6 aylık enflasyon farkı + toplu sözleşme tutarı + refah payı eklenecek. Bu eklemelerden sonra maaşı 22 bin liranın altında kalan memurların aylık maaşları 22 bin liraya yükseltilecek.

Yani bu eklemelerden sonra 22 bin liraya yükseltilecek maaşlara ek bir zam yapılmayacak. Burada en büyük soru işareti ise şu an 22 bin liranın üzerinde maaş alan memurların Temmuz ayında maaş hesaplarının nasıl yapılacağı hususu. Bu konuda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 28'inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenleneceği teklif olacağını söyledi. Akbaşoğlu, "Emekli maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkını ele alacak bir düzenleme de gündeme gelecek" dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli ise, "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin emeklilerimizin memurlarımızın ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyorum" dedi.

- 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26
- 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26
- Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
- Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
- 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26
- 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum