Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Oğan'dan saldırı açıklaması

- 'Belli insanlara saldırı olursa herkes ayaklanacak, teyakkuza geçecek ama HDP'nin içinde olduğu bir grubun saldırısı olursa herkes ağzına bir bardak su alacak ve susacak. Yok böyle bir dünya'

Genel 8.05.2023 15:56:06 0
Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Oğan'dan saldırı açıklaması
Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde seçim otobüslerine saldırı olduğunu belirterek, "Belli insanlara saldırı olursa herkes ayaklanacak, teyakkuza geçecek ama HDP'nin içinde olduğu bir grubun saldırısı olursa herkes ağzına bir bardak su alacak ve susacak. Yok böyle bir dünya." dedi.



Oğan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ziyaretindeki konuşmasında, Ata İttifakı ilk kurulduğunda bazı kesimlerin kendilerini çok ciddiye almadığını, oy tabanlarını "çantada keklik" diye nitelendirdiğini dile getirdi.



Türkiye'deki sistemin yanlış olduğunu söyleyen Oğan, "Türkiye'de öyle bir kurulu düzen oturtulmuştu ki bir tarafta Millet İttifakı bir tarafta da Cumhur İttifakı. Bu ikili yapıyı kurgulayanlar bir tarafa terör uzantısı HDP'yi eklediler, öbür tarafa diğer terör uzantısı HÜDA PAR'ı eklediler. Yani vatandaşın kaçacak bir yeri yok. Ya Kızıl Kürdistancılarla beraber olacaksın ya Yeşil Kürdistancılarla beraber olacaksın. Tercihini yap dediler." dedi.



Bu yüzden Ata İttifakı'nı kurarak halka seçenek sunduklarını anlatan Oğan, şöyle konuştu:

"Türk milletinin öz evlatları, Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, vatanseverler bu ülkeyi canından çok sevenler dediler ki 'Hayır, biz varız'. Ve bizim illa bir oy almak için ne HDP'ye ne HÜDAPAR'a ihtiyacımız yok. Biz bu fikirle yola çıktıktan sonra tüm oyunlar, tüm hesaplar bozuldu. İlk günden bu yana Türkiye'de bir denge unsuruna ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Türkiye'nin sigortaya ihtiyacı var. Çünkü HDP Eş Başkanı çıkıp diyor ki 'Bu ülkede anahtar parti olacağız'. Biz de diyoruz ki 'Bir dakika, Türk milliyetçileri öldü mü ki bu ülkenin anahtarı bölücülere kaldı'. Türk milliyetçileri, Atatürkçüler, vatanseverler, Gaziantep'e gazi unvanını kazandıranlar, buradadır ve daha ölmedik. Onun için de Ata İttifakı, Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin, vatanseverlerin büyük bir çekim alanı haline geldi."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki halk buluşmasında yaşanan gerginlikten önce kendi seçim otobüslerine yönelik saldırı yapıldığını aktaran Oğan, cep telefonundan saldırıya ilişkin seçim otobüsünün fotoğraflarını ve şoförün şikayet dilekçesini basın mensuplarına göstererek, şöyle devam etti:

"Arkadaşlar bu dünkü saldırıyı, ortam gerilmesin diye, aslında saldırı 5 saat önce yapıldığı halde duyurmadık. Ama sonrasında gördük ki Erzurum saldırısından sonra bize dönük, en doğal demokratik hakkımız olan cumhurbaşkanlığı adaylığımızdan çekilmemizi isteyen binlerce tweet atılmaya başlandı, böyle tek elden çıkmış gibi. O zaman biz de doğal olarak şunu ifade ettik. Evet, Erzurum'da yapılan saldırıyı bu ülkenin demokratik seçimlerine gölge düşürmeye dönük bir provokatif girişim olarak nitelendiriyoruz ve kınıyoruz dedik. Kınama mesajı yayınladık ancak biz de saldırı altındayız. Biz de tehdit altındayız ve bize bu saldırı gerçekleşti. Daha şimdiye kadar kimsenin çıtı çıkmadı. Ne sanatçılarımızdan bir şey çıktı ne ana muhalefet partisi genel başkanından ne diğer cumhurbaşkanı adaylarından ne İçişleri Bakan'ından. Kimseden bir ses yok.

Yani Türkiye'de insanların kafasında şöyle bir yargı oluşmuş. Belli insanlara saldırı olursa herkes ayaklanacak, teyakkuza geçecek ama HDP'nin içinde olduğu bir grubun saldırısı olursa herkes ağzına bir bardak su alacak ve susacak. Yok böyle bir dünya. Ortada bir saldırı var ve dünden beri de ben bu saldırıyı açıkladıktan sonra herkes başladı, bunun belgesi nerede? Bunun videosu nerede? Bunun fotoğrafı nerede? Biz diğerleri gibi tek ayak üstünde 7 takla atanlardan değiliz. Şimdi ben buradan size dünkü saldırılarla ilgili cep telefonundan göstereyim ama bunun belgelerini de paylaşacağım. Önce dendi ki 'Bunun tutanağı nerede'. Buyurun arkadaşlar tutanak, tutanağı burada."

Hazırlanan tutanağı okuyan, cep telefonundan otobüsteki taş darbelerinin yer aldığını belirttiği fotoğrafları da gösteren Oğan, şunları kaydetti:

"Otobüsün içine girme girişiminde bulunmuşlar. Sadece öyle basit bir saldırı değil. Şimdi bizden belge soranlar utanacak mı? Bizim bize dönük bu saldırıyı birtakım çevrelerce hafife alanlar utanacak mı? Bunun bilmem ne olduğunu iddia edenler utanacak mı? Bu iş tesadüf müdür değil midir bilmem. Güvenlik güçlerinin işidir. Erzurum'daki saldırıyla bunun arasında bir bağlantı var mıdır? Tek elden mi çıkmıştır? Tamamen tesadüf müdür? Birileri Türkiye'yi mi karıştırıyor? Bunu şu an burada ifade etmek benim işim değil. Bu güvenlik güçlerimizin işidir ancak bize dönük bir saldırı vardır. Bu saldırı tehdidi de hala ortadadır."

Ziyarette, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile partililer yer aldı.

Oğan ile beraberindekiler daha sonra İnönü Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.


Yorumlar

Cumhurbaşkanının fotoğrafını aplikasyon reklamında kullandılar

YouTube'da Organik Abone Artırmanın Sırları: Hilesiz ve Sürdürülebilir Büyüme Rehberi

Instagram'da Organik Takipçi Artırmanın Sırları: Hilesiz ve Sürdürülebilir Büyüme Rehberi

TikTok'ta Organik Takipçi Artırmanın Sırları: Hilesiz ve Sürdürülebilir Büyüme Rehberi

TikTok'ta Organik Beğeni ve Etkileşim Artırmanın Sırları: Hilesiz ve Sürdürülebilir Büyüme Rehberi

Instagram'da Organik Beğeni ve Etkileşim Artırmanın Sırları: Hilesiz ve Sürdürülebilir Büyüme Rehberi

Instagram Ücretsiz Beğeni Artırma Hilesi: Gerçek mi, Riskli mi?

Hakim Mustafa Polat'tan adliyeler için yapay zeka programı!

Grok küfürlü yorumlarından dolayı cezai sorumluluk meydana geliyor mu?

TikTok Ücretsiz ve Şifresiz Beğeni Artırma Yöntemi: 2025’in Gizli Stratejisi İlk Kez Açıklandı!

Adalet Bakanlığı, Gilan Üçlü Cinayetinde Serbest Bırakma Kararına İlişkin Savcı ve Hakimler Hakkında İşlem Talep Ediyor

ABD’de Cezaevi Skandalı: İki Eski Cezaevi Memuruna Mahkumun Ölümüyle İlgili Suçlama

Trump'ı Soruşturan Eski Özel Yetkili Savcı Jack Smith Hakkında Yeni Soruşturma Başlatıldı

Adliye saldırısında bilanço netleşti: 6 ölü, 22 yaralı

ChatGPT Kullanan Üç ABD’li Avukat, Mahkemeden Diskalifiye Edildi

İran Evin Cezaevi’ne İsrail Saldırısı Sonrası 75 Mahkum Firar Etti

Pakistan Yüksek Mahkemesi Heyeti Türkiye’de: Türkiye Adalet Akademisi’ni Ziyaret Ettiler

Mazlum Abdi'ye Suikast İddiası Gündemde: Öldürüldü Mü? İşte Detaylar

İsveç’te Cezaevi Krizi Derinleşiyor: Hükümet Mahkûmları Estonya’ya Göndermeye Hazırlanıyor

Almanya ile Çin Arasında Gerilim: Alman Keşif Uçağına Lazerli Silahla Müdahale

Hukuk Fakültelerine Girişte Başarı Sıralaması Barajı 125 Bine Yükseltildi

MEB’den Özel Okullara Sıkı Denetim: 21 Okulun Ruhsatı İptal Edildi

CTE personeli için GYS sınav ilanı yayınlandı

Mazeret Atamasında Yeni Fırsat: Öğretmenlere Ek Başvuru Hakkı Tanındı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi ANKÜSEM Arasında Yazılı Sınav Protokolü İmzalandı

Mahkumlar devlet okullarının bakımını yapıyor

Cezaevi Projesiyle Hem Okullar Yenileniyor Hem Mahkûmlar Meslek Ediniyor

Hâkim ve Savcı Yardımcılarına Anayasa Mahkemesi’nde 2025 Yılı Staj İmkanı

2025 YKS Sonuçları Açıklandı: Dereceye Giren Öğrenciler Belli Oldu, Tercih Süreci Başlıyor

Bakan Yusuf Tekin’den LGS, Kıyafet Yönetmeliği ve Yeni Müfredat Açıklaması

Türkiye’nin En Zengin 20 Şehri Açıklandı

Memur Maaş Promosyunu Mahkemede Sona Erdi: Süre Uzatımı İptal Edildi

Memurlara İlk Zam Teklifi Açıklandı: Beklentilerin Altında Kaldı

O Kurum Memur Maaş Promosyonu İçin Şartname Yayınladı: İhale Tarihi 15 Ağustos

Memurlar için ilk zam teklifi bugün sunulacak

Toplu Sözleşme Öncesi Kritik Görüşme: Ali Yalçın, Cevdet Yılmaz ile Bir Araya Geliyor

O Kurum Düşük Olan Maaş Promosyon Anlaşmasını İptal Etti: Memurlar Daha Fazla Promosyon Alacak

O Şirketin Maaş Promosyon Anlaşması Tutar Olarak Memurları Yakaladı

Üniversiteden Rekor Maaş Promosyonu: 110 Bin TL Nakit veya 400 Bin TL Faizsiz Kredi Seçeneği

Özel Bankanın O Şubesi’nde Maaş Promosyonu Mağduriyeti İddiası

Cinsel organında uyuşturucu madde bulundu

Kadın Doktorun Şüpheli Ölümü: Milli Takımın Doktorluğunu Yapmıştı

11 Kocasını Miras İçin Zehirleyerek Öldürdü

Avukat Ofisinde İntihar Etti: Borç Notu Bıraktı

Sendikadan Memur Toplu Sözleşme Görüşmeleri İçin Talep Listesi: Memurların Hakları Gözetiliyor

Resmi araca eskort alan iki memur açığa alındı

Doğum İçin Hastaneye Gelen Kadın, Kocasını Polis Zoruyla Hastaneden Uzaklaştırdı

Ankara’da Aile İçi Şiddet Faciası: TBMM Personeli Kadın Hayatını Kaybetti

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Ayasofya’daki Kundaklama Girişimine İlişkin Açıklama: "Herhangi Bir Zarar Oluşmadı"

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Göreve İade Edildi