10972,63%0,15
40,66% 0,17
47,36% -0,19
4443,86% 0,22
7119,76% 0,58
ADLİ - Aydın Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde gece yarısı yaşanan olayda, doğum yapmak için hastaneye gelen bir kadın, kendisine refakat etmek isteyen eşinin hastanede bulunmasını istemeyince, polis müdahalesi ile koca hastaneden çıkarıldı. Olay şaşkınlığa neden oldu.
Kadın, Kocasının Hastanede Olmasını İstemedi
Doğum için hastaneye gelen kadın, yanında bulunmak isteyen kocasına karşı sert tutum sergiledi. Kadının talebi üzerine, hastane güvenliği kocasını hastaneden çıkarmak istedi. Ancak eşinin refakat etmek istemesine rağmen kocası, güvenliğin bu kararı karşısında itirazda bulundu. Güvenlik ise polis ekiplerine haber verdi.
Polis Ekipleri Müdahale Etti
Durumun büyümesi üzerine, hastane polisi olaya müdahil oldu. 112 Acil Komuta Merkezi’nin talimatıyla bölgede devriye görevi yapan polis ekipleri de hastaneye çağrıldı. Yapılan müdahale sonucunda, kadın hakları kapsamında kadının korunması gerekçesiyle koca hastane ve çevresinden uzaklaştırıldı.
Kadının Kadın Sığınma Evinden Geldiği Öğrenildi
Olayın ardından edinilen bilgiye göre, doğum için hastaneye başvuran kadının kadın sığınma evinden geldiği tespit edildi. Bu gelişme, kadının kocasından korunma talebini destekler nitelikte oldu.