Devlet Bahçeli'den 50+1 açıklaması

Devlet Bahçeli'den 50+1 açıklaması: Dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz.

Devlet Bahçeli'den 50+1 açıklaması
Editör: adalet.tv
21 Kasım 2023 - 13:20
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "(50+1 tartışmaları) Dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz. Ancak Cumhur İttifakı olarak yeni sistemin doğasını zedelemeyecek onarımın uzlaşmayla yapılacağı inancındayım." ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamasından öne çıkanlar:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir. Hak severlik üzerinedir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye Cumhuriyeti'nin hem 3. evreye geçişi sağlamış hem de demokratik ve dinamik nitelikli sistemsel başarışını somutlaştırmıştır. Gölge düşürmek ucube sistem tek adam rejimi iddialarıyla çamur atmak milletmize saldırıdır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjoktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin istikbal haysiyetidir. Elbette aksayan, tekleyen yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Her yönetim sisteminin bir özü, hukuki meşruiyetini sağlayan demokratik bir özelliği vardır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefi ile milletimizin huzuruna çıkan zillet ittifakı amaçladığı ruhsatı alamamıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milleitnin huzur barış ve kardeşlik iradesinin temel harcıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi aksayan tekleyen aksayan yöneleri varsa mutabakatla düzeltilmelidir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum