Cezaevlerinde görevli memurlara operasyon: 22 gözaltı

8 ilde cezaevi personeline yönelik operasyon kapsamında 22 kişi gözaltın alındı. Gözaltına alınanlar arasında kurum müdürleri de bulunuyor.

Cezaevlerinde görevli memurlara operasyon: 22 gözaltı
Editör: adalet.tv
19 Haziran 2023 - 20:03 - Güncelleme: 19 Haziran 2023 - 20:08
Reklam
Malatya merkezli 8 ilde cezaevi personeline yönelik operasyon kapsamında 22 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan, tayin olan ve çeşitli suçlardan açıkta bulunan ve "işkence, eziyet, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarını işleyen cezaevi personeline yönelik Malatya merkezli Adıyaman, Ankara, Elazığ, Kayseri, Antalya, Kırıkkale ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahısların evlerinde arama yapıldığı öğrenildi. Operasyonun içeriği hakkında net bilgilerin savcılık sorgusunun ardından ortaya çıkması bekleniyor.

Operasyonda açıkta bulunan 2 kurum müdürü ile 2 idari amir ve 18 infaz koruma memuru gözaltına alındı. Şüpheli şahısların jandarmadaki ifade işlemleri sürüyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • yargı personeli
    10 ay önce
    Adalet personeline belirli aralıklarla böyle operasyon çekilerek adalet personeli karalanıyor. Adalet Bakanlığının çıtı çıkmıyorb Bayılıyorlar kendi personellerini kelepçeli koridorlara dizmeye. En son 2021 de 33 gözatı olmutu Ankara icralardan. 3 kişi hapis aldı 2 si memur bile değil. Kimse çıkıp özür diledi mi? Biz Ankara adliyesinden icra personelinden özürdiliyoruz diye. Polis havasını bastı operasyon yaptım yolsuzluğa karşıyım diye. Polis çok mu temiz neden böyle operasyonlar yapılmıyor emniyet içinde. Bence en kirli kurum emniyet. Ama iş adalet personeline bok atmaya gelince Adalet bakanları başta herkes koşa koşa gidiyor. Ayıp ya.
  • Harun
    10 ay önce
    İdari amir kim