Cezaevi personeline 2 günde 3 farklı saldırı

Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlara 2 gün içerisinde 3 farklı şehirde 3 farklı saldırı gerçekleşti.

Cezaevi personeline 2 günde 3 farklı saldırı
Editör: adalet.tv
14 Haziran 2023 - 20:48
Reklam
Ceza infaz kurumlarında zor şartlar altında görev yapan infaz ve koruma memurlarına 2 gün içerisinde 3 farklı saldırı gerçekleştiği öğrenildi. Saldırılara maruz kalan infaz koruma memurları yaralandı.

1. saldırı: Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yaşanılan üzücü olayda telefon görüşüne çıkartılan bir hükümlü yanında gizlediği meyve bıçağı ile infaz koruma memurunu yaraladı. Alınan bilgiye göre infaz ve koruma memurunun boyun bölgesinden bıçak darbesi aldığı diğer memurların araya girmesiyle olayın önlendiği öğrenildi. Yaralı memura ilk müdahaleyi ise kurumun revir birimi personelinin yaptığı, memurun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

2. saldırı: İzmir 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda akşam havalandırma bahçelerinin kapıları kapatılırken görevli infaz koruma memuruna bir grup hükümlü tarafından delici aletle saldırıldığı, memurun ayak bölgesinden bir çok darbe aldığı, akabinde tedavisi yapılarak rapor istirahati verildiği öğrenildi. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

3. saldırı: Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumda görev yapan bir infaz koruma memuruna bir hükümlünün saldırması sonucu memurun suratına aldığı darbeler neticesinde 4 dişinin kırıldığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • İnfaz koruma
    10 ay önce
    Bir infaz düzenlemesi bir disiplin affı ile telafi olur o zamana kadar tehlikeli mahkum konumuna alınır yüksek güvenlikli kurumlarda tek başına kalır... olan genel idare hizmetlerinde zor kullanma ve üniformalı infaz ve koruma memurunun hayatını zorlaştırır. İnfaz kanunu topluma kazandırma yapmıyor suçu arttırıyor cezanın yatarı kalmadı. Suç ve suçlu sayısı artıyor. İnfaz ve Koruma Memurlarının hakları ve infaz yasası acilen değiştirmeli başka çare yok.
  • ikm_16
    10 ay önce
    bunlar bazı mahkumların yaptığı bireysel olaylar. genelleme yapmamak lazım. memur kardeşlerimize çok geçmiş olsun. umarız bir daha böyle bir saldırı gerçekleşmez