Cezaevi müdürü suikastinden sorumlu şüpheli yakalandı

İsmet Aktürk'ün ölümünden sorumlu çete lideri Şerafettin Dadaş yakalandı.

Cezaevi müdürü suikastinden sorumlu şüpheli yakalandı
Editör: adalet.tv
19 Eylül 2023 - 10:43 - Güncelleme: 19 Eylül 2023 - 10:58
Reklam
Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ü iş yerine giderken öldürülmesi talimatını veren ve 8 yıldır aranan suç örgütü yöneticisi firari Şerafettin Dadaş, Antalya'da polis ekipleri tarafından yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüklerince 15 Haziran 2015'te Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü İsmet Aktürk'ün iş yerine giderken, pusu kurularak öldürülmesi talimatını veren, "Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçundan 8 yıldır aranan Dadaş'ın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduğu belirlendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonunda firari Dadaş, Alanya ilçesinde yakalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Milletimizin huzurunu kaçıran şehir eşkiyalarına göz açtırmayacağız. Çökerteceğiz. Organize suç örgütlerinin inlerine gireceğiz, onlara nefes aldırmayacağız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Bilindiği üzere suikast dosyası aylarca çözülemeyince dosya incelenmek üzere 'ülkemizin en başarılı savcısı' olarak bilinen Cumhuriyet Savcısına teslim etmişti. Dosyayı teslim alan Cumhuriyet savcısı ise bütün ayrıntıları detaylı olarak inceleyerek cinayeti aydınlatmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Fedakar ve Cefekar
    7 ay önce
    Ölen öldüğüyle kaldı özellikle mahkumlarla en çok muhatap olan infaz koruma ve cezaevi çalışanlarının işi çok zor iftira, tehdit edilmek, saldırı gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor neyse 8 sene kaçmış tatil bölgesinde yakalanmış içerde otel konforunda yaşamaya devam eder artık
  • Habbas
    7 ay önce
    "suikast dosyası aylarca çözülemeyince" .... Dosyayı teslim alan Cumhuriyet savcısı ise bütün ayrıntıları detaylı olarak inceleyerek... kelimesi diğer savcıların işini yapmadığını anlatıyor.