Bütün mahkumlara yapılan rutin aramaya Selahattin Demirtaş'ın avukatları itiraz etti

Ceza infaz kurumlarında bulunan bütün mahkumlara yapılan rutin aramaya Selahattin Demirtaş'ın avukatları itiraz etti.

Bütün mahkumlara yapılan rutin aramaya Selahattin Demirtaş'ın avukatları itiraz etti
Editör: adalet.tv
14 Mart 2024 - 13:10
Ceza infaz kurumlarında bulunan bütün hükümlü ve tutuklular ayrım yapılmaksızın bulundukları odadan her giriş çıkışıta rutin olarak üst aramaları yapılıyor. Arama yapan infaz ve koruma memurları güvenlik nedeniyle ayakkabıların içlerine de hızlı bir şekilde bakıyor.

Zaten bu rutin aramalar 15-20 saniye sürüyor. Burada amaç odasından çıkan bir mahkumun başka bir mahkuma, memura veya görüşüne gelen aile üyesi / avukatına yanında bulunduracağı delici / kesici alet ile zarar vermesini engellemek.

Bu şekilde üst araması eksik yapılan mahkumların saldırıları sonucu yaralanan memurlar söz konusu.

Geçen hafta konuyla ilgili olarak ulusal basında geniş yer bulan haber: "Antalya Yüksek Güvenlik Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü PKK'lılarla görüşe giden avukat Ş. R. Ç., iki mahkuma küp şeker boyutuna getirilmiş özel pelür kâğıda yazılı 16 sayfalık Kandil talimatlarını iletirken infaz koruma memurlarının dikkati sayesinde yakalandı."

Bu haberden de görüleceği üzere ceza infaz kurumlarına gelen avukatların mahkumlara uyuşturuc madde, örgütsel not vb. yasaklı eşyalar getirdikleri biliniyor.

Sosyal medyada bazı vatandaşlar bunun önüne geçilmesi için avukatların da ceza infaz kurumlarına girerken aranması gerektiğini beyan ediyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ DETAYI

Edirne'de Cezaevi'nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yapılan açıklamada, "Avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucunda vazgeçilmiştir" denildi.

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı ve Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Avukat Ramazan Demir, sosyal medya hesabından Demirtaş Savunma Grubu'nun açıklamasını paylaştı.

Açıklamanın tamamı şöyle: "Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucunda vazgeçilmiştir. Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın selamlarını iletiyoruz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum