Adliyeden uyuşturucu çalan zabıt katiplerine dava açıldı

Adliyede bulunan emanet eşya deposundan uyuşturucu madde çalan memurlara dava açıldı.

Adliyeden uyuşturucu çalan zabıt katiplerine dava açıldı
Editör: adalet.tv
14 Mart 2024 - 12:54 - Güncelleme: 14 Mart 2024 - 13:03
Antalya Adalet Sarayının adli emanet deposunda bulunan 6 kilogram uyuşturucunun çalınmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmada 3'ü memur olan 5 tutuklu, 4 tutuksuz 9 sanık hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Soruşturma savcısı tarafından geçtiğimi aylarda titizlikle yürütülen adli soruşturma için iddianame tanzim edildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; iddianamede, sanık B.K'nin uyuşturucu maddeyi zabıt katibi G.H.A'dan adlığını itiraf etmesinin ardından 30 Nisan 2023 günü adliye emanet deposunda yapılan sayımda 6 kilogram uyuşturucunun eksik olduğu tutanak ile tespit edildiği bildirildi.

ZABIT KATİPLERİ ORTAK OLMUŞ

Soruşturmada adı geçen B.K'nin, G.H.A'nın il dışında olduğu günlerde, onun talimatıyla adli emanet memurluğunda görevli zabıt katibi Ö.Ö'nün evine giderek uyuşturucu maddeyi temin ettiği de ayrıntılarıyla ddianamede yer valdı.

DURUŞMA BAŞLIYOR

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için yeniden ifade veren tutuklu olarak yargılanan sanıklar B.K, K.G. ile tutuksuz yargılanan sanıklar E.Y'nin "uyuşturucu madde satma" ve "suç örgütü üyeliği"nden, E.B, S.Ç. ve T.P'nin de "uyuşturucu madde satma" suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu bulunan sanıklar G.H.A, Ö.Ö, S.S, B.K. ve K.G ile tutuksuz sanıklar E.Y, E.B, S.Ç. ve T.P'nin yargılanmasına Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum