Bekçilerin yakaladığı uyuşturucu maddeyi Yargıtay delil saymadı

Bekçilerin bir vatandaşın üzerinde yakaladığı uyuşturucu madde Yargıtay tarafından delil olarak kabul edilmedi.

Bekçilerin yakaladığı uyuşturucu maddeyi Yargıtay delil saymadı
Editör: adalet.tv
10 Eylül 2023 - 22:38
Reklam
Mahalle Bekçilerinin rutin kontroller sırasında bir vatandaşın üzerinde yakaladıkları uyuşturucu madde yerel mahkeme tarafından delil olarak kabul edildi. Hukukçuların farklı yorumlar yaptığı dosya haberlere konu oldu.

Sanığın itirazı sonucu Yargıtay’a kadar taşınan dosya da delil olarak ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak farklı bir karar verildi. Karar emsal nitelikte.

Hukuka Aykırı Delile İlişkin Yargıtay 10. Ceza Dairesi Kararı E.2021/15489, K.2075

(Mahalle bekçileri tarafından durdurulan sanığın kaba üst araması ile araç araması yapılmış, sanık rızasıyla kendisinde bulunan uyuşturucu maddeyi teslim etmiş ve aracında hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen para bulunmuştur)

"Suç tarihlerinde yürürlükte olan 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu'na aykırı şekilde adli arama yapma görev ve yetkisi bulunmayan çarşı ve mahalle bekçilerinin gerekli muhafaza tedbirlerini alarak olayı derhal en yakın adli soruşturma yapmaya yetkili mercilere haber vermeleri gerekirken, çarşı ve mahalle bekçilerinin bu şekilde delil elde etmeleri hukuka aykırı olup bu deliller Anayasa'nın 38 inci maddesinin altıncı fıkrası ve 5271 sayılı Kanun'un 206 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca hükme esas alınamaz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum