AYM Bireysel Başvuru sistemi değişiyor

Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvurularla ilgili önemli bir düzenleme yapılacak.

AYM Bireysel Başvuru sistemi değişiyor
Editör: adalet.tv
08 Aralık 2022 - 21:51
Reklam
Bilindiği üzere ülkemizde iç yargı yolları tüketilirken son adım olarak Anaysa Mahkemesinde (AYM) bireysel başvuru yapılıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin akabinde bireysel başvuru sayısı önceki yıllara göre 5-6 kat artarak ciddi bir iş yükü oluştu.

AYM'ye bireysel başvuru ile başvuru yapan ceza infaz kurumlarındaki sol terör örgütü üyeleri ise cezaevlerinde uygulanan bütün uygulamalara itiraz ederek İnfaz Hakimliği ve Ağır Ceza Mahkemsi kararlarının ardından kısa bir süre içerisinde konuyu AYM'ye taşıyordu. Yapılan binlerce başvuru ile amaçlanan ise AYM'yi etkisiz hale getirmek olduğu biliniyor.

Bireysel başvurunun etkin şekilde uygulandığını ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şunları kaydetti: "Bireysel başvuruyla ilgili konularda bazı sıkıntılar var. Mahkememizin bize ilettiği konular var, bizim bakanlık olarak çalıştığımız konular var. Bu konuları da vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde çözüme kavuşturacağımızı, bireysel başvuruyla ilgili yeni düzenlemeler yapma hazırlığı içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Şu anda Anayasa Mahkememizde bireysel başvuruda bulunan kimi dosyaların Adalet Bakanlığı Tazminat Komisyonuna aktarılması konusunda da bir hazırlığımız var. Yakında Meclisimizin bilgisine arz edilecektir" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum