Adalet Bakanından cezaevlerinde işkence iftiralarıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı katıldığı bir programda cezaevlerinde işkence iftiralarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanından cezaevlerinde işkence iftiralarıyla ilgili açıklama
Editör: adalet.tv
08 Aralık 2022 - 21:43
Reklam
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ATO Congresium'da düzenlenen "Temel Hak ve Özgürlüklerin Daha Etkin Korunması Paneli"nin açılışında yaptığı konuşmada, insan hak ve hürriyetleri konusunda dünyada bazı sorunlar yaşandığını belirtti. Ceza infaz kurumlarındaki işkence iftiralarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İŞKENCE İFİTALARI AÇIKLAMASI

Bakan Bozdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar: "Bugüne kadar cezaevleriyle ilgili işkence iddialarının şu ana kadar aslı çıkan bir tane örneğine yakın zamanda rastlamadık." diyen Bozdağ, kötü muamele konusunda da gerekli disiplin işlemlerinin yapıldığını bildirdi. Bozdağ, "En ufacık bir kötü muameleye veya işkenceye veya başka başka yaklaşıma Türkiye'nin cezaevlerinde göz yumulması, izin verilmesi veya bunların kullanılması söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin devlete emanet olduğunu belirten Bozdağ, işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans politikasını hayata geçirdiklerini dile getirdi. Ceza infaz kurumlarında işkence ve kötü muamele iddialarının anında incelendiğini anlatan Bozdağ, cezaevlerinin ulusal ve uluslararası denetimlere açık olduğunu hatırlattı. Bekir Bozdağ, bu konuda dile getirilip de üzerine gitmedikleri konunun bulunmadığını açıkladı.

Temel hak ve hürriyetlerin korunmasının, ulusal düzeyde olduğu gibi uluslararası alanda da önemli olduğuna işaret eden Bozdağ, dünyanın dört bir yanında temel hak ve hürriyetlerin etkin korunmadığını, etkin ihlal edildiğini belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum