Avcılar'da meydan ve otopark projesinin temeli atıldı

Avcılar'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) 475 araç kapasiteli otopark ile meydan projesinin temeli atıldı.Namık Kemal...

Avcılar'da meydan ve otopark projesinin temeli atıldı
Editör: AA
16 Ekim 2023 - 19:00
Reklam
Avcılar'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) 475 araç kapasiteli otopark ile meydan projesinin temeli atıldı.

Namık Kemal Caddesi'ndeki temel atma törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve bazı vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İmamoğlu, meydanda bulunan ve Silivri açıklarında 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin yeniden yapımı konusunda karşılarına engel çıkartıldığını savundu.

Filistin’de bir acı yaşandığını dile getiren İmamoğlu, inancı istismar eden her toplumun içerisinde katliam ve zulüm olduğunu söyledi. İstanbul'a meydanlar kazandırmaya devam edeceklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Mecidiyeköy Meydanı'nı görüp, morali düzelerek insanlar evlerine gidiyor, morali düzelerek işlerine gidiyor. Onun için İstanbul'un meydanlarını güzelleştiriyoruz. Bağcılar'da, Esenler'de her yerde meydanlara yeniden dokunuyoruz. Ümraniye'de, Kartal'da her yerde. Muhteşem bir Maltepe Meydanı yapıyoruz. Burada da 500 araca yakın kapasitesi olan otoparkı tıkır tıkır, hızlıca bitireceğiz. Üstünde muazzam bir meydanı olacak."

Sefaköy, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt'a bağlayan metronun temelini atmak için çaba harcadıklarını aktaran İmamoğlu, finansman için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası'yla ön protokolünü yaptıklarını ancak projenin hükümet tarafından yatırım planına alınmadığını ileri sürdü.

Sabah saatlerinde, Gezi Parkı davasından mahkum edilen Tayfun Kahraman'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettiğini aktaran İmamoğlu, yargıya güvenmek istediğini ve Kahraman’ın cezasının son bulmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından butonlara basılarak projenin temeli atıldı.

475 araç kapasiteli zemin altı otopark, 3 bodrum 1 zemin ve 1 normal kattan oluşuyor. Proje kapsamında, 385 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, kütüphane ve Beltur Kafe yer alacak. Zemin altı otopark üzerine inşa edilecek 7 bin metrekarelik meydanda, sosyal ve kültürel aktivitelere imkan sunan 330 kişilik açık hava sahnesinin yer alması planlanıyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum