Adalet Sen davayı kazandı: sözleşmeliden kadroya geçenlere 1 derece verilecek

Adalet Sen tarafından takip edilen ve yargıya taşınan dava ile sözleşmeliden kadroya geçen memurlara 1 derece verilmesine karar verildi. Yargı kararı kesinleşti.

Adalet Sen davayı kazandı: sözleşmeliden kadroya geçenlere 1 derece verilecek
Editör: adalet.tv
12 Mart 2024 - 16:18 - Güncelleme: 12 Mart 2024 - 16:21
Adalet Sen Genel Merkezinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama:

Heyecan verici bir haberle birlikte buradayız! Sendikamızca daha önce duyurusu yapılan, 15.01.2016 tarihinde görevde olup sözleşmeli olması nedeniyle 3. Dönem toplu sözleşmede tanınan ilave 1 derece hakkından yararlanamayan kamu çalışanları için açmış olduğumuz dava istinaf edilmiş ve Bölge İdare Mahkemesince kesin olarak karar verilmiştir.

Özlük haklarına ilişkin kazanımların sadece masada oturarak kazanılmadığını kanıtladığımız bir kazanım daha Sendikamızca elde edilmiştir.

*3 yıllık bir çalışmaya eş değer ilave 1 derece hakkından yararlanamak isteyen üyelerimiz Şube başkanlarımız, İl başkanlarımız ve temsilcilerimizle irtibata geçtikten sonra hukuk birimimiz tarafından yapılacak yönlendirmeler neticesinde bu 1 dereceleri alacaklardır.* Sendikalara yasal olarak üye olamayan kamu çalışanları (CTE personeli gibi) içinde aynı şekilde hukuk birimimiz her türlü desteği sağlayacaktır.

15.01.2016 tarihi itibariyle görevde olan tüm kamu çalışanlarına emsal olacak bu kazanım hayırlı olsun.

*Bu coşkulu başarılarımız, Sendikamızın kararlılığı ve üyelerimizin tutkulu katkıları sayesindedir.* Birlikte hareket ederek, gelecekte daha büyük başarılar elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Sendikamız, sizlerin haklarını korumak ve iyileştirmek için buradadır ve bu görevimizi ilk günkü heyecan ve coşkuyla yerine getirmektedir! Sizlerin heyecanı ve desteğiyle, daha büyük kazanımlara imza atmak için sabırsızlanıyoruz.

Sendikamızın bu coşkulu başarısına katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Birlikte, daha güçlü ve daha başarılı bir gelecek için yürümeye devam edeceğiz! Saygılarımızla.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum