Adalet Bakanlığı personeline giyim yardımı başvurusu

Adalet Bakanlığı personeline giyim yardımı için talepte bulunuldu.

Adalet Bakanlığı personeline giyim yardımı başvurusu
Editör: adalet.tv
23 Ocak 2024 - 10:40
Adalet Sen Genel Merkezinin yapmış olduğu bavuru yazısı: Adalet Bakanlığı nezdinde görev yapan çalışanlar, giyim yardımının nakden ödenmesi ve bu ödemelerin günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak artırılarak buna göre düzenlenmesi ve bazı adliyelerde personellere giyim yardımının Cumhuriyet Başsavcılıkların ilgili birimleri tarafından farklı miktarlarda ödemelerin yapıldığı, Sendikamız Genel Merkezine bildirilmiş ve bu nokta da ödeme birliğinin sağlanmasını talep etmişlerdir.

Bilindiği üzere, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine göre, yıllık veya yılda iki kez giyim yardımı verilmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 211. Maddesi uyarınca l4.09.1991 tarihli ve 91/2268 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmelik ekinde ;

5. sırada Şoför (Takım Elbise veya Tayyör, Tulum, Ayakkabı, Yağmurluk(Muşamba), Atkı veya Kaşkol,

7. Sırasında bulunan (Ambar Memuru (Kapalı yerde çalışan), Ayniyat Memuru (Kapalı yerde çalışan), Daktilograf, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Haberleşme Memuru, Kütüphaneci, Arşivci, Evrak Memuru, Santral Memuru, Usta Öğretici, Gişe Memuru, Zabıt Kâtibi (Mahkeme), Programcı, Çözümleyici, Programcı Yardımcısı, Çözümleyici Yardımcısı, (İş Önlüğü) ,

22. Sırasında bulunan Mübaşir, (Ceket, Pantolon veya Etek, Gömlek, Ayakkabı, İş Önlüğü ve Kravat) için yılda 1 defa keten kumaştan İş Önlüğü” yardımı yapılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün 04.03.2021 tarih ve 153209 sayı ile 4 Nolu Genelgesinin ekinde yukarıda belirtilen unvanlara ödeme kalemlerinin Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin “ Madde 4 – Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kâğıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz. Giyim eşyası standart beden ölçülerine göre yaptırılır. Gerektiğinde beden ölçüsüne göre kurumca diktirilir.” şeklinde düzenlenmiştir.

Bu itibarla; Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan mübaşirlere farklı illerde/adliyelerde Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili birimlerince farklı tutarlarda giyim yardımı ödemesi yapılmaktadır.

Günümüz koşullarında sosyal medyanın etkin olduğu, iletişimin kolay olması nedeniyle bilginin hızlı yayıldığı da düşünüldüğünde; Anayasamızın eşitlik ilkesinin gözetilmesi ve kurumlarda çalışma barışının tesis edilebilmesi için Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili birimlerince farklı tutarlarda yapılan giyim yardımı ödemelerinin eşit yapılması hususunda; Gereğini takdirlerinize arz ve talep ederiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum