Zabıt katiplerine verilen giyim yardımının güncellenmesi için ilk talep yapıldı

Devlet dairelerinde görev yapan memurlara ödenen kıyafet yardımı tabiri caizse 1 çift çorap bile almıyor. Tutarların güncellenmesi için talep yapıldı.

Zabıt katiplerine verilen giyim yardımının güncellenmesi için ilk talep yapıldı
Editör: adalet.tv
23 Ocak 2024 - 10:42 - Güncelleme: 23 Ocak 2024 - 10:47
Adalet Sen'in konuyla ilgili olarak Bakanlığa göndermiş olduğu talep yazısı: Adalet Bakanlığı nezdinde görev yapan çalışanlar, giyim yardımının nakden ödenmesi ve bu ödemelerin günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak artırılarak buna göre düzenlenmesi noktasında, Sendikamız Genel Merkezine taleplerini bildirmişler ve bu noktada düzenleme yapılmasını talep etmişlerdir.

Bildiğiniz üzere, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine göre, yıllık veya yılda iki kez giyim yardımı verilmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 211. Maddesi uyarınca l4.09.1991 tarihli ve 91/2268 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Memurlara yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmelik ekinde ;

5. sırada Şoför (Takım Elbise veya Tayyör, Tulum, Ayakkabı, Yağmurluk(Muşamba), Atkı veya Kaşkol,

7. Sırasında bulunan (Ambar Memuru (Kapalı yerde çalışan), Ayniyat Memuru (Kapalı yerde çalışan), Daktilograf, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Haberleşme Memuru, Kütüphaneci, Arşivci, Evrak Memuru, Santral Memuru, Usta Öğretici, Gişe Memuru, Zabıt Katibi (Mahkeme), Programcı, Çözümleyici, Programcı Yardımcısı, Çözümleyici Yardımcısı, (İş Önlüğü) ,

22. Sırasında bulunan Mübaşir, (Ceket,Pantolan veya Etek, Gömlek, Ayakkabı, İş Önlüğü ve Kravat) için yılda 1 defa keten kumaştan İş Önlüğü” yardımı yapılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün 04.03.2021 tarih ve 153209 sayı ile 4 Nolu Genelgesinin ekinde yukarıda belirtilen ünvanlara ödeme kalemlerinin Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin “ Madde 4 – Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz. Giyim eşyası standart beden ölçülerine göre yaptırılır. Gerektiğinde beden ölçüsüne göre kurumca diktirilir.” şeklinde düzenlenmesi ile yardımlar bu maddeye göre yapılmaktadır.

Bu itibarla

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışanlarına, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4. Maddesinde belirtilen “Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz. Giyim eşyası standart beden ölçülerine göre yaptırılır. Gerektiğinde beden ölçüsüne göre kurumca diktirilir.” Şeklindeki maddesinin “Giyecek Yardımının kurumca nakden ödenir.” Şeklinde düzenlenmesi ile yapılacak yardımın günümüz ekonomik şartlarına uygun olarak düzenlenmesi ile  personele  nakden ödeme yapılmasının ekonomiye daha verimli katkı sağlayacağı, Kurumların zamandan ve yapılan diğer masraflardan tasarruf edeceği de öngörülmektedir. Tüm bu hususların Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapılarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin talebimiz gibi düzenlenmesi ile Sendikamıza bu husus da bilgi verilmesini takdirlerinize talep ve arz ederiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum