Adalet Bakanı, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında yayımlayacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde gerçekleşen toplantıda, avukatların yaşadığı sorunları çözmek için çalışacaklarını ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında yayımlayacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanı, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında yayımlayacak
Editör: adalet.tv
07 Temmuz 2023 - 19:38 - Güncelleme: 07 Temmuz 2023 - 19:39
Reklam
Adalet Bakanı Tunç, Gölbaşı Hakimevi'nde 83 baro başkanıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Savunma olmadan yargının, yargı olmadan da hukuk devletinin olmayacağını vurgulayan Tunç, avukatların yaşadığı sorunları tek tek ele alarak çözmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Son 21 yılda yargı alanında yapılanları anlatan Tunç, Anayasa'da da bugüne kadar önemli değişiklikler yapıldığını kaydetti. Yılmaz Tunç, "Son 21 yılda gerçekleştirilen ilerlemeleri, temel hak ve hürriyetler alanındaki, hukuk devletinin güçlenmesi anlamındaki gelişmeleri göz ardı etmemek gerekir. Özellikle tüm temel kanunlarımızı çağın gereklerine uygun hale getirdik. Temel kanunlarımızın tamamı yenilendi." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise toplantıyı önemsediklerini ifade ederek Bakan Tunç'a teşekkür etti. Sağkan, çeşitli konulardaki talepleri dile getirdi.

Bakan Tunç, baro başkanlarının da söz aldığı toplantıda talepleri dinledi. Baro başkanları toplantı dolayısıyla Adalet Bakanı Tunç'a teşekkür etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum