Açık cezaevi izinleri ve infaz düzenlemesi için yeni torba yasa

Açık cezaevi mahkumlarının izin durumu ve yeni infaz düzenlemesinin torba yasa ile meclise geleceği belirtiliyor.

Açık cezaevi izinleri ve infaz düzenlemesi için yeni torba yasa
Editör: adalet.tv
06 Temmuz 2023 - 12:44 - Güncelleme: 06 Temmuz 2023 - 12:50
Ülkemizde “af” çıkmıyor ancak infaz düzenlemesi, açık cezaevi izinleri, uzlaştırma vb. çalışmalar ile yüzbinlerce hükümlü cezaevlerinden tahliye ediliyor.

Açık ceza İnfaz kurumlarında bulunan mahkumların izinleri 31 Temmuz günü sona eriyor. Binlerce mahkûm ve yakınları sosyal medya üzerinden izinleriniz uzatılması gerektiğini belirtiyor.

Bir başka önemli konu ise açık cezaevi yönetmeliğindeki eksikler ve 2. Kez mükerrir gibi konular olarak ön plana çıkıyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Adalet Bakanlığını ilgilendiren önemli bir torba yasa hazırlanacak. Toplumda beklenti oluşmadan siyasetçiler çalışma yapmıyor. Toplumdaki beklenti ise önce sosyal medya da olgunlaşıyor.

Ulusal medya da yayınlanmakla birlikte (kesin bilgi bulunmuyor) AK Parti, Temmuz sonunda süresi dolacak olan COVID-19 izni uygulamasına son vererek, yerine denetimli serbestlik koşullarını iyileştirilmesini öngören kalıcı bir düzenleme yapacak. Buna göre, halen dışarda olan 120 bin civarındaki tutuklu ve hükümlünün büyük bölümü yine cezalarının kalan kısmını dışarda tamamlayacak.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti kiralara yüzde 25 sınırı öngören düzenlemenin süresinin uzatılması ve açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yararlandığı COVID izni uygulamasına yönelik ayrı bir torba teklif hazırlıyor.

AK Parti kaynakları, cezaevlerinde şu anda 360 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu, COVID izni ile dışarda bulunanlarla birlikte bu sayının 500 bine yaklaştığını hatırlattı.

Bu konular şu an için dedikodu niteliği taşısa da izinlerin 31 Temmuz da sona erecek olması nedeniyle bu konuların siyasetçiler tarafından önümüzdeki günlerde dile getirişmeye başlanacağı herkesin malumu. Bu konularda resmiyet kazanan bütün gelişmeleri yayınlamaya devam edeceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 9 Yorum
  • Eda
    9 ay önce
    Yazıklar olsun suçluları düşünün yine bakalım canı yanan mağdurlar sizi unutmayacak
  • Hayat Yaşamaya değer
    9 ay önce
    Devlet Babalık yapmalı. Genel Af istiyoruz kapalı ceza evlerine, Affetmek büyüklüktür. Çoluk çocukları var onlarında yaşam hakları var. Hatasız kul olmaz!..
  • Seda kayın
    9 ay önce
    4.4 lere yasa verin lütfen eşit yasa istiyoruz covid izninde tecavüz gasp uyuşturucu taciz ve bir çok yüz kızartıcı olaydan dışarıda olanlar var eşit yasa verin 4 tane çocuğum var eşim 4.4 ten yatıyor yüz kızartıcı olay yokken bırakında çocuklarım babasına kavuşsun
  • Hamdullah
    9 ay önce
    Koca devletin herşeye varda cezaevi yapmaya parası mı yok? Isıtıp ısıtıp aynı konu mahkumlar tabi istemez ceza çekmek kapatalım o vakit cezaevlerini. Zaten COVID izni saçmalığın daniskasıydı dışarda elini kolunu sallayarak ceza tüketiyorlar ne güzel memleket! Böyle suç da azar adalet de sağlanmaz tabi!
  • ADALET .
    9 ay önce
    Kendi çocuğunu ve kendini tek düşünenler Her zaman Affa karşıdır Buda zenginlerdedir çocukları her yerde güle oynaya eylensinler Herşeyi yapsinlar onlar affı para üzerinden Hal ediyorlar Bizim garibanlara gelince Gebersinler Derler Allahın adaleti Şaşmaz başınıza Geldimi birgün Ozaman anlicaksınız Kocası ve babasını annesi çocuğunu Bekleyenlerin halinden Ne anlarsınız Adalet Mülkün Temeliyse Birazda Adalet Mahkumlara çıksın Af İstiyoruz Bütün mahkum anneler için
  • Cemil
    9 ay önce
    Suç işle dışarıda gez, suçun mağdurunun günahı ne? Bu kadar dışarıda gezdikleri yeter suç işleyenlerin, artık cezalarını yatsınlar.
  • Murat
    9 ay önce
    Biri anana bacina tacizde bulunsa sen o kisiyi vursan Kader mahkumu olsan disarda gezmen ve birdaha geri girmek istemezsen Bu suc mu
  • Özgür savaş
    9 ay önce
    Belki bir anlık boşluğa düştü yaptı kimseyi kınamayın başınıza gelmeden anlayamazsınız rabbim bile kulunu 100 defa hata yapsa af eder kimse yüce yaradandan büyük değildir
  • Davud
    9 ay önce
    Niye hep suçluları affediyoruz?