1398 Hakim ve Savcı mesleğe kabul edildi

Hizmet öncesi mesleki eğitimlerini tamamlayan 1398 hakim ve savcı adayı mesleğe kabul edildi. Kura çekimi yapılarak yeni Hakim ve Savcıların görev yerleri belirenecek.

1398 Hakim ve Savcı mesleğe kabul edildi
Editör: adalet.tv
15 Mayıs 2020 - 11:26
Reklam
Mesleki ve kişisel yeterlilikleri değerlendirilerek 1398 Hakim ve Savcı'nın mesleğe kabulüne karar verildiğini açıklayan Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, kabulü gerçekleşen hakim ve savcıların önümüzdeki günlerde yapılması planlanan kura çekimi ile çalışma yerlerinin belirleneceğini ve atamalarının yapılacağını belirtti. Mesleğe başlamadan önce eğitimlerini başarıyla tamamlayan Hakim ve Savcı adaylarının mesleğe kabul işlemlerinin HSK 2. Dairesi'nce ele alındığını açıkladı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz ayrıca: "Hakim ve savcılarımızın mutlak tarafsızlık içinde, adaletin gecikmeden ve adil sonuçlanması için çalışacaklarına, icra ettikleri görevin kutsallığını hiçbir zaman unutmayıp, mesleğin saygınlığına, tarafsızlıklarına ve vakarlarına gölge düşüren söz ve davranışlardan uzak kalacaklarına, mesleğin yazılı ve yazılı olmayan geleneksel tüm etik kurallarını içselleştirip titizlikle riayet edeceklerine, ferdi olmakla gurur duyduğumuz aziz milletimize, gözümüz gibi koruduğumuz devletimize ve kutup yıldızımız adalete layık bir hakim, savcı olacaklarına dair inancımız mutlaktır. Yolunuz açık, başarınız daim olsun değerli genç meslektaşlarım." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum