Zimmetine para geçiren avukata 36 yıl hapis

Zimmetine para geçiren kurum avukatına mahkeme tarafından 36 yıl hapis cezası verildi.

Zimmetine para geçiren avukata 36 yıl hapis
Editör: adalet.tv
15 Haziran 2023 - 12:55 - Güncelleme: 15 Haziran 2023 - 12:59
Reklam
Kastamonu'da yaşanılan olay ulusal medya da geniş yer buldu. Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğünde Hukuk İşleri Müdürü olarak görev yapan erkek Avukat M. G. E., zimmetine 20,5 milyon lira geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada 36 yıl 9 ay hapis cezası ile 71 milyon 585 bin TL'de adli para cezasına çarptırıldı.

TUTUKSUZ YARGILANIYORDU

Alınan bilgiye göre 2020 yılının Mart ayında Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada avukat M. G. E. zimmet suçundan 26 yıl 3 ay, resmi belgede sahtecilik suçundan ise 10 yıl 6 ay olmak üzere 36 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cezaya yapılan temyiz başvurusu üzerine İstinaf Mahkemesi tarafından suç vasfının yeniden değerlendirilmesi istenilen davada avukat, tekrar hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 4,5 yıl tutuklu yargılandıktan sonra 1 yıl önce tahliye edilen ve tutuksuz yargılaması devam eden  avukat hakkında toplam 36 yıl hapis cezası verilmiş oldu.

Avukatın mahkemede verdiği savunmadan: "Okullar ve etüt merkezlerini açabilmek için bütün birikimlerimi kullandım. Sonra banka kredisi çektim… Artık gücüm yetmeyince mesai arkadaşlarımın güvenini kötüye kullanmak suretiyle zimmet suçunu işledim. Yasa dışı yola başvurduğum için çok pişmanım"

Avukatın kararı tekrardan temyiz etmesi bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum