Zabıt katibinin kurduğu çeteye operasyon: 13 gözaltı

Adliyede görev yapan zabıt katibinin kurduğu çeteye kolluk ekipleri operasyon düzenleyerek 13 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zabıt katibinin kurduğu çeteye operasyon: 13 gözaltı
Editör: adalet.tv
14 Ekim 2023 - 11:59 - Güncelleme: 14 Ekim 2023 - 12:10
İstanbul'da yapılan operasyon herkesi şaşırttı. İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bulunan Adalet Sarayı'nda görev yapan bir zabıt katibinin önderliğini yaptığı iddia edilen tefecilere yönelik eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Suç örgütünün; tefecilerle birlikte hareket edip, elinde nakit parası bulunanlardan yüksek mevduatını faizle kullandırmak isteyenlerin gayrimenkullerini kısa süreliğine devralma karşılığında kar payı vaadinde bulunduğunu ve 2-3 ay ödeme yaptıktan sonra hileli yöntemlerle gayrimenkulleri tefecilerin yardımıyla şantaj ve tehdit ile farklı kişiler adına kaydırdıkları ortaya çıktı.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye geçtiğimiz güzenlerde düzenlenen operasyonda önceden kimlik bilgileri belirlenen 13 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İkametlerde polis ekipleri tarafından yapılan detaylı aramalarda silah, 52 gayrimenkul tapusu, 40'dan fazla tam altın, 200 gram civarında levha altın, 2 adet 2 milyon TL değerinde çek, 10 adet dijital materyal (flash bellek) ve bin 500 euro nakit para ele geçirildiği öğrenildi.

2 KİŞİ ARANIYOR

KOM şubeye bağlı ekipler adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması için İstanbul ve Balıkesir'de çalışmalara devam ettiği belirtildi.

Örgüt lideri olan zabıt katibinin, ailesinde yine kamu görevlisi olan kişilerin hesaplarına usulsüz şekilde para transferleri yaptığı, bu paraların şantaj ve tehdit yoluyla elde edildiği öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • RABİA ALKAN
    6 ay önce
    ÜLKEDE HER GÜN MEMURLARIN SUÇ İŞLEDİĞİNE DAİR HABERLER ÇIKIYOR. ÇOK YAZIK