Yunus Emre Enstitüsünden, Afganistan'da "Kuruluşundan Bugüne Cumhuriyet'in 100. Yılı" fotoğraf sergisi

Yunus Emre Enstitüsünce, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla...

Yunus Emre Enstitüsünden, Afganistan'da "Kuruluşundan Bugüne Cumhuriyet'in 100. Yılı" fotoğraf sergisi
Editör: AA
30 Ekim 2023 - 17:42
Reklam
Yunus Emre Enstitüsünce, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Kuruluşundan Bugüne Cumhuriyet'in 100. Yılı" fotoğraf sergisi açıldı.

Yunus Emre Enstitüsünün Kabil Üniversitesi kampüsündeki ofisinde düzenlenen açılış törenine Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Misyon Şefi ve Maslahatgüzarı Cenk Ünal, Kabil Üniversitesi Rektörü Usame Aziz, Kabil Eğitim Üniversitesi Rektörü Beşir Ağa Haşimi, Taliban yönetiminin Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Enstitüsü Başkanı Nurullah İzam ile Türk kurumlarının Afganistan temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışından dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'nun Türk donanmasına teslimine kadar çeşitli konulardaki 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, 2 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kabil Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Koordinatörü Hüseyin Güngör törendeki konuşmasında "Türkiye'nin sahip olduğu medeniyetler mirasını yansıtacak, kültürel çeşitliliğin koruyucusu ve taşıyıcısı olan Anadolu'nun irfan ve hoşgörü değerlerinin ülkemizin bugün elde ettiği kazanımlara ulaşmasında üstlendiği rol ve görevin daha iyi anlaşılmasına katkı sunulması maksadıyla fotoğraf sergisi düzenliyoruz." ifadesini kullandı.

Kabil Üniversitesi Rektörü Aziz de Afganistan ve Türkiye'nin kültürel yakınlığı bulunan iki ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'nin yüzyıllık yolculuğunu fotoğraf sergisiyle görmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Misyon Şefi ve Maslahatgüzarı Ünal ise, Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın birçok ülkesinde önemli işler yürüttüğüne işaret ederek, Enstitünün Afganistan'daki faaliyetleriyle gurur duyduklarını kaydetti.

Ziyaretçilerin fotoğrafları detaylı bir şekilde incelemesini isteyen Ünal, "Türkiye, İstiklal Savaşı'nda verdiği mücadeleyle dünyadaki ender örnek ülkelerden bir tanesidir. Afgan halkının, dost ve kardeş ülke Türkiye'yi tanımalarına büyük önem veriyorum." diye konuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum