Yeni Adalet Bakanının önceliği ne olmalı?

Yeni Adalet Bakanının önceliği hangi konu olmalı? Bu konuda analiz haberimiz sizlerle. Haberimizin alt kısmına sizlerde taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

Yeni Adalet Bakanının önceliği ne olmalı?
Editör: adalet.tv
03 Haziran 2023 - 23:12 - Güncelleme: 03 Haziran 2023 - 23:18
Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu. Yılmaz Tunç, sakin ve beyefendi kişiliği ile daha önce TBMM’de yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme gelmişti. Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olması yargı camiası tarafından olumlu karşılandı.

Adalet Bakanı olarak 5 yıl boyunca görevde olması beklenen Yılmaz Tunç’u bekleyen en önemli konular ise açık ceza infaz kurumu izinleri, genel af, hakim savcı başta olmak üzere adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan memurların özlük hakları konusu olacak.

Bu konularda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un tutumunun nasıl olacağı ise merak ediliyor. Daha önce TBMM’den geçerek yasalaşan açık ceza infaz kurumu izinlerinin uzatılması konusunda büyük emek sarf eden Yılmaz Tunç uzun mesailer sonucunda bu konuyu çözüme kavuşturmuştu.

Ülkemizin Avrupa Birliği ile entegrasyonu kapsamında özgürlükler ve yargıda adalet konusu ise Bakan Tunç’u bekleyen bir diğer önemli konu. Yargıya güveninin en alt seviyelerde olduğu son yıllarda Bakan Tunç’un bu konuda yeni bir yol haritası izlemesi bekleniyor.

Eski AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede yeni Adalet Bakanı olarak atandı.

28 Mayıs 2023 günü yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede Adalet Bakanı olan Tunç, 1971'de Bartın'da dünyaya geldi.

Eğitimi: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tunç, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamladı.

Siyasi kariyeri: AK Parti'den 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Bartın Milletvekili seçilen Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde de bulundu.

İngilizce bilen Yılmaz Tunç, evli ve 3 çocuk babası.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 18 Yorum
  • Ayşe tuna
    10 ay önce
    4/4lere çift mükerirlere ceza indirimi gelmeli genel af çıkartılmalı
  • Cüneyt Phd
    10 ay önce
    Hesapta 4-5-6-7-8-9 yıl ceza alıyorlar sayenizde hapis bile yatmadan çıkıyorlar. Arsızı hırsızı katili dolandırıcısı torbacısı gaspçısı sanki ceza çekiyorlarmış gibi utanmadan hala af diyor. Bunları şımartınca olacağı o. Türkiye kadar ceza infazlarının hiç edildiği mağdurların haklarının gözetilmediği Dünya'da ancak kabile devletleri vardır, hukuk devletlerinde suç cezasız kalmaz. Doğru olun yeter.
  • Paartili bakan
    10 ay önce
    İnfaz ve koruma memurlarının özlük hakları olmalı ama bunu yapmayacaktır bence daha çok partili bakan olur
  • Mert yiğit
    10 ay önce
    Genel af veya kapsamlı bir af şart yeni bir Türkiye için
  • Hikmet
    10 ay önce
    Yeni Türkiye'de suçlular cezasız kalsın öyle mi? Orman kanunu mu olsun? Daha yeni indirim verildi izinle de yıllarca cezaları silindi. Millet cezaların azlığından şikayetçi. Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya?
  • Suna Ö
    10 ay önce
    Af istiyoruz hükümetimiz döneminde hiç gelmeyen. Uzlaşmanın kapsamının genişlemesi , 4/4 mağduriyetlerinin giderilmesi , kapalı mahkumunun magduriyetleri de görülmeli.. Cexaevleri çok dolu , 65 yasüstü için hayati risk
  • Recep Y
    10 ay önce
    Yok af maf zaten kaçıncı indirim izin verildi ceza evine giren bırakmadılar iyice suçu azdırdılar yapanın yanına kar bıraktılar. Sayelerinde Açık ceza evleri bomboş birkaç gün içeri girip çıkıyorlar hala konuşuyorsunuz Suçlular cezasını çekmiyor*
  • Ahmet
    10 ay önce
    Ne affı ya! Türkiye'nin 100. yılında niye katiller, hırsızlar, dolandırıcılar, torbacılar, magandalar.. sevindirilip, mağdurlar üzülsün? Sayın Bakan'dan beklentimiz artık cezaların tam olarak infaz edilmesidir.
  • Seda sayan
    10 ay önce
    Adalet bakanligi sürekli işçilere tayin cslisma saat düşmeli
  • Leyla leyla
    10 ay önce
    Cif mükerir cezalar kalksin ve ceza indirimi gelsin
  • Serpil Kılıç
    10 ay önce
    İnfaz düzenlemesi ve genel af konusunu acilen çözmesi gerekiyor çünkü 12 milyon mahkum ailesi acil af bekliyor lütfen çocukları babalarına kavuşturun
  • Abdullah
    10 ay önce
    Yok 102 milyon! O babaların canını yaktığı insanlar nolacak? Mağdurların ailesi çocukları yok mu? Hakkaten sıktınız!
  • Ahmet
    10 ay önce
    Af istiyoruz ne olursunuz artık af olsun
  • İKM
    10 ay önce
    İNFAZ KORUMA MEMURLARININ SESİ DUYULSUN LÜTFEN...
  • Gardiyan
    10 ay önce
    Hakim savcı başta olmak üzere derken ? Sen infaz koruma memurunun 13.100 tl maas aldigindan haberdarmisin
  • Zeynep Albayrak
    10 ay önce
    İnfaz koruma memurlarının özlük haklari
  • Davud
    10 ay önce
    İkmler olarak 15 yıldır devam eden çalışmaların botmesini istiyoruz
  • Onur
    10 ay önce
    Adalet Bakanlığı personelinin özlük hakları iyileştirilmelidir. Katip - ikm - mübaşir.