Yargıtay'dan Can Atalay için yeni karar

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay'la ilgili ikinci ihlal kararına da uyulmamasına karar verdiği öğrenildi.

Yargıtay'dan Can Atalay için yeni karar
Editör: adalet.tv
03 Ocak 2024 - 16:17
Reklam

Anayasa Mahkemesinin Can Atalay hakkında verdiği karar Yargıtay ile AYM'yi karşı karşıya getirmişti. Yargıtay AYM'nin kararına uymayaya devam ediyor.

Yargıtay kaynaklarından alınan son bilgiye göre; Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci (son karar) ihlal kararının hukuki değeri olmadığına ve bu karara uyulmamasına hükmetti.

İKİ KURUM KARŞI KARŞIYA

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen ikinci ihlal kararının hukuki değerinin bulunmadığını, sonuç olarak Anayasa'nın 153/6. maddesi çerçevesinde uygulanabilecek bir kararın olmadığını ifade ederek, AYM'nin kararına uyulmamasına karar verdi.

Karara ilişkin olarak siyasilerin tepkisinin ne yönde olacağı ise merak konusu oldu. Yargıtay'ın AYM'ye direnmesi ise iki kurumu karşı karşıya getirmiş durumda.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum