Yargıda yeni düzenlemeleri içeren yargı paketi Komisyon'da kabul edildi

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Yeni paketin Genel Kurul’a gelmesi bekleniyor.

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren yargı paketi Komisyon'da kabul edildi
Editör: adalet.tv
16 Mart 2023 - 17:10
Ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz ve koruma memurlarını hayal kırıklığına uğratan 7. Yargı paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Yargı paketinin TBMM Genel Kuruluna gelmesi ve hızlı bir şekilde buradan da geçerek yasalaşması bekleniyor.

Komisyonda gerçekleşen toplantıda, ilk imza sahibi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, sunum yaptı. Teklifin detaylarını paylaşan Yurdunuseven, "Kamuoyunda '7'nci Yargı Paketi’ olarak da bilinen bu kanun teklifiyle İcra ve İflas Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, Arabuluculuk Kanunu ve Avukatlık Kanunu başta olmak üzere 21 farklı kanunda değişiklik yapmayı hedefliyoruz. Yargı reformlarına bir yenisini daha ekliyoruz" dedi.

Teklif ile uyuşturucu ticareti, kira uyuşmazlığı, çocuk mahkumlar, göçmen kaçakçılığı gibi bazı konuları içeren yeni düzenlemeler hayata geçecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum