'Yargıda rüşvet' iddiaları hakkında Adalet Bakanı açıklama yaptı

Yargıda rüşvet iddialarıyla ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

'Yargıda rüşvet' iddiaları hakkında Adalet Bakanı açıklama yaptı
Editör: adalet.tv
04 Kasım 2023 - 12:46
Reklam
YARGIDAKİ RÜŞVET İDDİALARI: İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın, yargılamalar ve soruşturmalarda usulsüzlük iddiaları üzerine kaleme aldığı mektuba ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) incelemesi sürüyor.

Üç müfettişin Anadolu Adliyesi'nde ihbar mektubunda ismi geçenlerle ve verdikleri kararlarla ilgili soruşturmaya başladığının altını çizen Bakan Tunç, "Bahsedilen iddiaların doğru olup olmadığını bu raporda göreceğiz. Soruşturmayı da HSK’nın ilgili dairesi yapacak. Bu iddiaların doğruluğu ortaya çıkarsa; HSK gerekli işlemleri yapar." dedi.

Yargının bu tür iddialara en uzak kurum olması gerektiğinin altını çizen Adalet Bakanı, "En küçük iddia araştırılmalı ve üstüne de gidilmeli. 24 bin hâkim-savcı ve baktıkları milyonlarca dosya var. Bu durum evlerine dosya götürüp gece gündüz dürüstçe çalışan hâkim ve savcıyı töhmet altında bırakacak bir kampanyaya dönüştürülmemeli." diye konuştu.

Yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu da ifade eden Tunç, HSK'nın her iddiayı incelediğini kaydetti.

Bakan Tunç, şöyle devam etti:

"Son günlerde ‘yargıda çürümüşlük var, MİT raporu var, durum felaket’ diye yargıyı yıpratmaya ve adalete güveni sarsmaya yönelik birtakım tutumlar var. Yargı çetelerin, uyuşturucu suçlularının ve yanlış yapanların üzerine kararlılıkla gidiyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geciken adalet, adalet değildir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum