WhatsApp yazışmalarından dolayı savcı meslekten ihraç edildi

WhatsApp yazışmalarındaki 'hakaret' iddiası Cumhuriyet savcısının meslekten ihraç olmasıan neden oldu.

WhatsApp yazışmalarından dolayı savcı meslekten ihraç edildi
Editör: adalet.tv
12 Ekim 2023 - 11:22
Reklam
Kütahya'da yaşanılan ilginç olay ulusal basında geniş yer buldu. Popüler mesajlaşmas uygulaması olan whatsapp mesajlarında Adalet Bakanlığı'na, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelerine, HSK Genel Sekreterlik yöneticileri ve çok sayıda kamu görevlisine hakaret ettiği tespit edilen Emet Cumhuriyet Savcısı H. Ş., hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre savcının bir mesajda "Müfettiş falan gelse öyle dayak mayak boş iş. Güzel bir dayak yer, canı çok kavga etmek isterse. Bunu da ben demiş olayım. Çok dev aynasında görmemek lazım müfettişi, HSK'yı. Aciz, basit insan hepsi. Bana soruşturma açacak babayiğitleri, aşk ve sabırla bekliyorum" dediği aktarıldı.

Açılan soruşturma ile savunması istenilen Cumhuriyet savcısının "İhtilat suretiyle hakaret suçunu öngören Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde belirtildiği üzere mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat edilerek işlenmesi gerekmektedir. Soruşturmaya konu olayda ihtilat edebilecek yalnızca iki kişi vardır" dediği aktarıldı.

Tüm veriler doğrultusunda müfettiş raporu üzerine HSK 2. Dairesi, işlenen fiilin mesleğin şeref, onur, memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak mahiyette olduğunu belirterek Cumhuriyet savcısına meslekten çıkarma cezası verildiği savcının ise cezaya itiraz ettiği öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum