Vergi dilimlerine yeni düzenleme geliyor

Çalışanların ücreti vergi dilimine artık takılmayacak. Vergi dilimleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapılacak.

Vergi dilimlerine yeni düzenleme geliyor
Editör: adalet.tv
28 Haziran 2023 - 13:44
Reklam
Vergi dilimleriyle ilgili yeni düzenleme yolda. Çalışanların en fazla muzdarip olduğu konuların başında gelen "vergi dilimi" konusunda atılacak adımlar netleşiyor.

Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin yol haritası niteliği taşıyan yeni Orta Vadeli Program için mesai başladı. Enflasyonla kesintisiz mücadele sürecek. Fahiş fiyat ve maliyetler düşürülecek. Çalışanların ücreti vergi dilimine takılmayacak.

Enflasyonun çalışan kesim üzerinde tahribat yapması her zaman olduğu gibi önlenecek, refah payı ile telafi edici tedbirler de alınacak.

Bilindiği üzere gelir eşitsizliğine yol açan benzer uygulamalar belirlenerek yeniden düzenlenecek. Vergi, sübvansiyonlar ve miras hukuku gözden geçirilecek.

Ücretlerin Gelir Vergisi Kanunu'ndaki 2. dilimine girmesi önlenecek. Şirketlere, girişimcilere yönelik muafiyet, teşvikler ile alt gelir gruplarına yönelik sosyal yardımlar yeniden yapılandırılacak.

Ayrıca vergi türleri itibariyle dolaylı vergilerin sistemdeki ağırlığı görece azaltılacak. Vergi denetim personeli takviye edilecek.

Ürün piyasası reformları kapsamında rekabet artırılacak. Girişimciliğe yönelik yasal ve idari engeller ile belirsizlikler son bulacak. Finansal sistem daha da güçlendirilecek.

Finansal ürünlerde çeşitliliğe gidilecek. Sermaye piyasaları derinleştirilecek. Toplam borç stoku içinde döviz cinsi borçların payı azaltılacak, TL cinsi enstrümanlara ağırlık verilecek, döviz rezervleri artırılacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum