Uysal Kız kitap özeti, Dostoyevski Uysal Kız kitabı ne anlatıyor

Uysal Kız kitabının özeti yazımızda.

Uysal Kız kitap özeti, Dostoyevski Uysal Kız kitabı ne anlatıyor
Editör: ne nedir
21 Kasım 2023 - 23:06
Uysal Kız kitap özeti - Uysal Kız, Uysal kız kitap özeti, Uysal kız kitap konusu, uysal kız kitabı ne anlatıyor, dostoyevski uysal kız kitabı, uysal kız kitabı yazarı kimdir.

Dostoyevski tarafından kaleme alınan Uysal Kız kitabında bir adamın monoloğunu görürüz. Bu adamın karısı birkaç saat önce intihar etmiştir. Kendi kendine konuşur gibi yeri geldiğinde okura sorular sorarak olayları anlatır.
Karısıyla nasıl tanıştığını anlatmaya başlar. Kendi karakteri ve eşi hakkında kısa bilgiler verir. Kendini hep geri planda tutan ve duygularını belli etmemeye çalışan biridir. Para toplayıp ileride başka bir yere taşınma planı vardır. Ama işler beklediği gibi gitmez. Yaşça kendinden küçük olan karısı eskisi gibi onunla konuşmaz. Zaten evliliğin ilk gününden beri adam karısıyla fazla konuşmamaktadır. Anlatmak istediği her şeyi eşinin kendi kendine anlamasını ister.
Adam, eşinin ona ihanet ettiğinden şüphelenir ve bir subayla görüştüğünü öğrenir. Buluştukları yerde onları gizlice dinlemeye karar verir ama karısının onu anldatmadığını duyar. Eşi onu görünce büyük mahcubiyet yaşar.

Uzun bir süre aynı evde iki yabancı gibi yaşarlar. Karısı hastalanır ve eşi doktor getirir. Bu ilgi karşısında oldukça mahçup olur kadın. İki yabancı gibi yaşamak kadın için daha iyi bir seçenektir. Ama adamın iona karşı ilgisi ve alakası devam etmektedir. Eşinin hastalığı için oradan taşınmaya düşünür. Bunun çin kısa süreliğine dışarı çıkar ama evegeldiğinde karısını intihar etmiş olarak bulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum