Üniversiteye düzenlenen silahlı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti

Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezindeki Karls Üniversitesinin Felsefe Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırıda, 15'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Üniversiteye düzenlenen silahlı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti
Editör: adalet.tv
22 Aralık 2023 - 10:50
Reklam
Çekya Emniyet Genel Müdürü Martin Vondrasek, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıda 15'ten fazla kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını ifade etti.

Vondrasek, saldırganın olayı gerçekleştirmeden önce büyük ihtimalle babasını da öldürdüğünü belirterek, bu kişinin fakültede konferansa katılmayı planladığını ancak konferansın olduğu salona gelmeden silahını ateşlediğini söyledi.

Polis yetkilileri, olayın yerel saatle 15.00'te yaşandığı, saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

Saldırganın kimliği belli oldu
Çek haber sitesi Novinky, saldırıyı düzenleyen 1999 doğumlu David Kozak’ın söz konusu fakültede öğrenci olduğunu duyurdu.

Çekya Cumhurbaşkanı Pavel ve Başbakan Fiala'dan tepki
Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ve Başbakan Petr Fiala, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, üniversitede yaşanan saldırının kendisini dehşete düşürdüğünü belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Başbakan Fiala da Çekya halkına yaptığı konuşmada, saldırıyı trajik olarak tanımlayarak, olayın herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Fiala, "Bu korkunç eylemin hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Birçoğunuz gibi ben de bu mide bulandırıcı şiddet karşısında derin üzüntü ve tiksinti duyuyorum." dedi.

Başbakan Fiala, bir kez daha hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum