CİPDER yönetimi TBMM'de sorunları dile getirdi

CİPDER yönetimi TBMM'de ziyaretlerde bulundu. Cezaevi personelinin sorunları vekillere aktarıldığı öğrenildi.

CİPDER yönetimi TBMM'de sorunları dile getirdi
Editör: adalet.tv
08 Mayıs 2024 - 10:33 - Güncelleme: 08 Mayıs 2024 - 10:40
Reklam
Ziyarete ilişkin olarak CİPDER'den yapılan yazılı açıklama: Cipder Yönetim Kurulu TBMM ziyaretleri kapsamında değerli milletvekillerimiz Sn. İsmail Akgül, Sn. Naci Şanlıtürk ve Sn. Ethem Sedef ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde Cezaevi Çalışanlarının 7. Yargı paketinden çıkarılan maaş iyileştirmesi maddelerinin yakında görüşmeleri başlayacak olan 9. Yargı Paketine eklenmesi konusunda destek istendi.

İnfaz ve Koruma Memurlarına 3. kadro hakkı gelmesine rağmen kadro alacak personel sayısının sadece 500 ile sınırlı kalmasından dolayı Yeşil Pasaport almaya hak kazanamayan personellerin mağduriyetleri dile getirildi.

Cezaevi çalışanlarının sık sık saldırılara uğraması, çeşitli terör örgütleri ve suç grupları tarafından ağır tehdit ve ruhsal baskılara maruz kalması, görevlerini yaparken hayatlarının büyük çoğunluğunu kapalı ve tecrit edilmiş bir alanda telefonsuz ve dış dünyadan yarı izole şekilde sürdürmesine karşın, bu mesleğin Devlet Memurları Kanununda karşılığının Genel İdare Hizmetleri Sınıfı olmasının icra edilen mesleğin gerçeklerini yansıtmadığı hususları anlatıldı.

Milli ve dini bayramlar ile resmi tatillerde görev yapan personelin ek ücret alması veya fazla mesai kullanması gerektiği hususu dile getirildi.

694 sayılı KHK ile Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına verilen yıllık 90 gün Fiili Hizmet Zammının (yıpranma payı), SGK'nın uygulamaya ilişkin yönetmeliği ile yıllık 65 gün Fiili Hizmet Zammı Ödemesiyle sınırlandırılmıştır. Söz konusu sınırlandırmanın kaldırılması, Kanunla verilmiş olan 90 gün Fiili Hizmet Zammı hakkının verilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması gerektiği anlatıldı.

Son günlerde gündemde olan Adalet Bakanlığı Promosyon güncellemesi hususu ve camiamızın beklentileri Sn. Vekillerimize iletildi, konunun mecliste dile getirilmesinde destek talep edildi.

Derneğimize yazılı ve sözlü olarak ulaştırılan, Cezaevi çalışanlarının tüm ünvanlarını kapsayan diğer tüm talep, öneri ve istekler Sn. Vekillerimize yazılı olarak teslim edildi. 

Görüşmelerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da sık sık devam ettireceğiz. Bizlere bugün kapılarını açan, Cezaevi Personellerinin sorunları ve talepleriyle yakından ilgilenen, sahiplenen ve bizlerin sesini duyuran tüm vekillerimize yürekten teşekkür ediyoruz. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum