Ukraynalı doktorlar, Bahmut cephesinde zor şartlar altında görev yapıyor

- Bölgedeki sağlık merkezi çalışanlarından travmatoloji uzmanı Arsen: - "Asıl amacımız, durumu ağır olan askerlerin hastaneye ulaşmasını sağlamak. Burada onları stabilize ediyoruz, ağır durumdan kurtarıyoruz ve en yakın hastaneye naklediyoruz" - Aynı merkezde görev yapan anestezi doktoru: - "Bizim bulunduğumuz nokta, Bahmut cephesine en yakın bölge. Burası zor, tehlikeli bir bölge"

Ukraynalı doktorlar, Bahmut cephesinde zor şartlar altında görev yapıyor
Editör: AA
27 Aralık 2023 - 11:28
Reklam
DAVİT KACHKACHİSHVİLİ - Ukrayna'da, çatışmaların devam ettiği Donetsk bölgesindeki Bahmut cephesinde zor şartlar altında görev yapan sağlık personeli, cephede yaralanan Ukraynalı askerleri tedavi etmek için çabalıyor.

Birkaç aydır Rus ordusunun kontrolüne geçen Bahmut şehrinin çok yakınındaki ön cephe hattında, iki ordu arasında havadan ve karadan savaş devam ediyor.

Yoğun askeri hareketliliğin sürdüğü bölgede görevli Ukraynalı sağlık çalışanları, güvenlik açısından oldukça zor şartlar altında çalışıyor.

- Yaralı askerler sağlık merkezine getiriliyor

Yaralı askerler, tahliye ekipleri tarafından savaş alanından uzaklaştırılıyor ve en yakın sağlık merkezlerine götürülüyor.

Savaşla ilgili gelişmeleri Donetsk bölgesinde takip eden Anadolu Ajansı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum