Trafik cezaları vatandaşı canından bezdiriyor

Trafik polisleri ve zabıtalara tarafından kesilen trafik cezaları vatandaşı canından bezdiriyor.

Trafik cezaları vatandaşı canından bezdiriyor
Editör: adalet.tv
02 Mart 2024 - 22:09
2024 Yılı ceza yılı olarak kayıtlara geçebilir. 01 Ocak 2024 itibariyle Trafik polisleri ve zabıta ekipleri ceza yazma rekoru krımak üzere. Vatandaşlar durumdan fazlasıyla şikayetçi, ekonomik olarak zor günler geçiren ve enflasyon altında ezilen vatandaşlar trafiğe çıkmaya korkar oldu.

Cezalardan dolayı canından bezen araç sürücüleri gelen cezaları "cari açık cezalarla mı kapatılacak" şeklinde yorumluyor.

Ülkede neredeyse her yerde düşük hızda EDS ve radar kontrolü yapılıyor. Ağır vasıta şoförleri ise 2023 yılına kadar hatalı parkdan ceza yerken 2024 yılı itibariyle 62, 47/1-D maddelerinden aynı anda ceza yiyor.

Park halindeki araçlara trafiğe tehlikeye atmaktan ek olarak bir ceza daha yazılıyor. 2024'ün ağır vasıta şoförlerine sürprizi ise bu madde oldu.

Belediyelerin yetersiz otopark alanları, mevcut otopark alanlarının şehirlerin dışında kalması gibi nedenlerden dolayı ağır vasıtaları sokak aralarına çekmek zorunda kalan araç sürücüleri cezalardan dolayı büyük mağdruiyet yaşıyor.

Adalet TV sosyal medya hesapların yüzlerce mesaj gönderen araç şoförleri ve sahipleri mağduriyetlerinin gidilerilmesini istiyor.

Aynı gün içerisinde aynı konudan dolayı 2 veya 3 kez ceza yazılan vatandaşlar ise durumdan fazlasıyla şikayetçi.

MTV, akaryakıt, yedek parça, lastik, bakım, muayene, HGS ücretlerindeki artışa olarak vatandaşın sırtına yüklenen trafik cezaları vicdanları sızlatıyor. Yetkililer umarız bu konuda vatandaşın sesine kulak verir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum