Terzi dizi konusu nedir, dizi özeti

Terzi dizi konusu yazımızda.

Terzi dizi konusu nedir, dizi özeti
Editör: ne nedir
03 Mayıs 2023 - 11:54 - Güncelleme: 03 Mayıs 2023 - 11:59
Reklam
Terzi - Terzi dizisi, Terzi dizisi konusu, Terzi dizisi ne anlatıyor, terzi dizisi oyuncuları, terzi dizisi özet.

Başrollerini Çağatay Ulısoy, Şifanur Gül, Salih bademci, Ece Sükan'ın yer aldığı dizinin ilk sezonu 7 bölüm olarak yayınlandı.
Çok ünlü ve başarılı terzi olan Peyami'nin dedesi Peyami'de terzidir. Kars'ta yaşayan Peyami'nin babası zihinsel engellidir. Dedesi onun bakımını üstlenmiştir.
Ünlü bir terzi olan Peyami İstanbul'da oturur. Kars'tan gelen haberle dedesinin vefat ettiğini öğrenir ve oraya gider. Babannesi onunla birlikte İstanbul'a geleceklerini söyler.

Dimitri, Peyami'nin çocukluk arkadaşıdır. Nişanlısı Esvet'in gelinliğini onun yapmasını ister. Ama geleneklerine göre düğünden önce hiçbir erkek onu gelinlikle görmemelidir. Peyami, gözleri kapalı Esvet'in ölçüsünü alır. Esvet gittikten sonra asistanı Suzi ile babasına bakıcı meselesini konuşur. Herkesten babasını gizleyen Peyami, bakıcı konusunun gizli kalmasını ister. Esvet, bu konuşmaları duyar.
Dimitri, Esvet'e şiddet uyguluyordur. Esvet, onunla evlenmek istemese de ailesi baskı yapar. Esvet, çareyi kaçmada bulur. Ajanstan geldiğini söyleyerek Peyami'nin evine gider. Peyami'nin babası Mustafa, onu çok sever. Esvet, kendini Firuze olarak tanıtır. Peyami'de gün geçtikçe Esvet'e aşık olmaya başlar.

Suzi'yi ajanstan ararlar ve bakıcı yollamadıklarını söylerler. Firuze'nin onları kandırdığını anlayan Suzi, Peyami'nin yanına gider. Peyami ise gelinlikle Esvet2i görür ve ölçülerinden onun Esvet olduğunu anlar. Esvet, kimseye söylememesini söyler.
Peyami, Dimitri'nin neler yapabileceğini bildiği için Esvet'i vermemeye, Londra'ya yollamaya karar verir.

Dimitri'de yaşananları düşününce Esvet'in Peyami'nin evinde olduğunu anlar ve onu çiftliğe çağırır. Peyami gider ve Esvet'İ vermeyeceğini onu bırakmasını söyler. Dimitri, Peyami'ye silah çeker. Esvet, silah sesini duyunca Peyami'nin silahını alır ve Dimitri'yi vurmak için yanlarına gelir. Peyami, Dimitri'nin önüne atlar ve Esvet onu yanlışlıkla vurur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum