TBMM'nin cezaevlerindeki incelemeleri yeni uygulamaların başlamasını sağlıyor

Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu Başkanı Yurdunuseven, çocukları okuyan tutuklu ve hükümlüler için cumartesi günü görüş saati ayarlanmasının sağlandığını, 28. Yasama Döneminde 25-30 cezaevini ziyaret edeceklerini bildirdi.

TBMM'nin cezaevlerindeki incelemeleri yeni uygulamaların başlamasını sağlıyor
Editör: adalet.tv
12 Aralık 2023 - 17:27
Reklam
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili de olan İbrahim Yurdunuseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27. Yasama Dönemi'nde 28 cezaevini ziyaret ettiklerini söyledi.

Geçen dönem çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Yurdunuseven, yargılamayla ilgili şikayetlere Anayasa'nın 138. maddesi gereğince bakamadıklarını ifade etti.

Görev alanlarının, cezaevi şartlarına ve cezaevi personelinin davranışlarına ilişkin olduğunu anlatan Yurdunuseven, şöyle devam etti:

"Cezaevlerine gittiğimizde milletvekillerimizle birlikte herhangi bir koğuşa giderek birebir ziyaretler yapıyoruz, hükümlü ve tutuklularla görüşüyoruz. Tüm sorunları konuşuyoruz. Daha sonra hazırladığımız raporu kendi komisyonumuzda görüşüyoruz. Bu rapor üst komisyon olan İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna gönderiliyor. Üst komisyonda kabul edilen raporu Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gönderiyoruz ve sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız tespit sonucunda çocukları okuyan mahkumlar için, hafta içi yerine cumartesi günü görüş saati ayarlanmasını sağladık. Bizim derdimiz, amacımız, mahkumları cezasını çektikten sonra topluma tekrar kazandırmak."

"Siyasi kimliklerimizi kenara bırakıyoruz"
İbrahim Yurdunuseven, yaptıkları görüşmeler sonrasında 1 saate kadar olan aile görüşünün 1,5 saate yükseltildiğini, iaşe bedellerinin iki katına çıkarıldığını bildirdi.

Yurdunuseven, terör suçları hariç, mahkumların yakınlarıyla görüntülü görüşebildiğini, bunun cezaevlerinde uygulandığını anlattı.

Komisyonun 28. Yasama Dönemi'nin ilk 6 ayında 3 cezaevini ziyaret ettiğini bildiren Yurdunuseven, şunları kaydetti:

"28. Yasama Dönemi içerisinde 25-30 cezaevini ziyaret etmeyi planlıyoruz. Hangi cezaevinden ne kadar şikayet geldiğini sıralıyoruz. En fazla hangi cezaevinden şikayet geldiyse ona göre incelemelere gidiyoruz. Yine aynı şekilde ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Bütün milletvekili arkadaşlarımız siyasi kimliklerimizi kenara bırakıyoruz. Hükümlü ve tutukluları 'emanet' olarak görüyoruz. Suçun niteliğine, vasfına bakmadan cezaevlerindeki eksikleri tespit etmeye çalışıyoruz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • İnfaz koruma memuru
    4 ay önce
    Zaten her şey mahkuma memura Bir şey Yok aklınıza gelirse gittiğiniz cezaevlerinde personelinde çalışma şartlarını inceleyin
  • Sema Eroğlu
    4 ay önce
    Cezaevlerinde hiçbir mahkum kurula takılmıyayım biran önce aileme kavuşayım diye şikayet edemezler sizlere Görüşler Silivri’de 1saat değil 40 dakika Görüşe gittiğimiz için o hafta dakikasını kesiyorlar Cezaevlerine habersiz gitmenizi mahkumu sağlama almanız gerek ki size doğruları anlatabilsin korkmadan Keza daha öncede Silivri’ye Chp den araştırmaya gittiklerinde 10 gün yemekler güzel gelmişti sonrası adam başı 1 kepçe bile düşmüyor bazen aç kalıyorlar Sabun kokan yemeklerini yemenizi istiyoruz TABİ HABERSİZ GİDERSENİZ Mahkuma terlik iç çamaşırı çorap vermek yasak NEDEN Orada kantinler ticaret yapıyor resmen Revire çıkamıyorlar hasta olduklarında ses edene disiplin cezası veriliyor BENCE SİZ CEZAEVİNDE GÖRÜŞDEN ÇIKAN AİLELERE SORUN BİDE MAHKUMUNUZA AYDA NE KADAR PARA YATIRIYORSUNUZ DİYE SORUN KORKMAYAN SİZE DOĞRU CEVABI VERECEKTİR GERÇEK ŞUKİ CEZAEVLERİ ISLAH EVİ OLMAKTAN ÇIKMIŞ İŞKENCE EVİNE DÖNÜŞMÜŞ HEM MAHKUMA HEM MAHKUM AİLESİNE SAYGILARIMLA
  • Zeliha kurt
    4 ay önce
    Düzce çilimli açık ceza ve infaz kurumuna da gitmenizi rica ediyorum. Mahkumlar çok haksızlık yapıldığını söylüyorlar lütfen. Saygılarımla selamlıyorum sizleri.