Stefan Zweig Mecburiyet kitap konusu nedir, mecburiyet kitap özeti

Savaş karşıtı görüşleriyle bilinen Stefan Zweig, bu kitabıyla görüşlerini daha belirgin bir şekilde okurla buluşturuyor.

Stefan Zweig Mecburiyet kitap konusu nedir, mecburiyet kitap özeti
Editör: ne nedir
01 Mayıs 2023 - 15:47
Reklam
Mecburiyet kitap özeti - Mecburiyet kitap özeti, Mecburiyet kitabu konusu, Mecburiyet kitap yazarı, Mecburiyet kitabı kısa özet, Stefan Zweıg Mecburiyet kitap konusu, Stefan Zweıg Mecburiyet.

Ferdinand, savaş sırasında İsviçre'ye kaçmıştır. Eşi Paula ve köpeğiyle burada sakin ve mutlu bir hayatı vardır. Ancak bir yanı sürekli ülkesindeki savaştadır. Resim çizen Ferdinand eskisi gibi zevk almaz.
Askerlik için konsolosluğa davet mektubu geldiğinde, Paula buna karşı çıkar. Hayatlarını bir başkasını öldürmek amacıyla bozmak istemediğini söyler. ferdinand ise görev duygusu, savaşı istememesi ev eşi arasında sıkışmıştır. Bir yanı eşine hak verse de bir yanı savaşa gidip içini rahatlatmak ister.

Eşini bırakıp gitmeye karar verir. Gelen mektuba uymamayı istese de kendine karşı çıkamaz ve gider. Ama sonrasında pişman olup eşinin yanına döner.

Mecburiyet kitabında Stefan Zweıg'ın savaş karşıtı düşünceleriyle sık sık karşılaşırız. Ferdinand'ın dediği:
Bu adil bir savaş değil. Bir makineye karşı gelinemez. İnsana karşı koyulabilir. Fakat bu bir makine, bir kasap makinesi, vicdanı ve aklı olmayan ruhsuz bir alet. Ona karşı koyulamaz, cümlesi ile Zweıg'ın düşünceleri açıkca ortaya konmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum