Sosyal medya paylaşımlarından dolayı ihraç edilen savcı göreve iade edildi

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ihraç edilen savcı Danıştay kararı ile göreve iade edildi.

Sosyal medya paylaşımlarından dolayı ihraç edilen savcı göreve iade edildi
Editör: adalet.tv
31 Ekim 2023 - 18:16
Reklam
Sosyal medyada hakaret içerikle paylaşımları nedeniyle daha önce meslekten ihraç edilen Savcı Ö. M. G. ile ilgili Danıştay 5. Dairesi kararıyla mesleğe iade edilmesine karar verildi.

Alınan bilgiye göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi tarafından Cumhuriyet Savcısı Ö. M. G., yaptığı paylaşımların mesleğin şeref, onur ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte olduğu belirtilerek daha önce meslekten ihraç etmişti.

YARGILAMASI DEVAM EDİYOR

İhraç edilen savcının yargılandığı davanın devam ettiği öğrenildi. Danıştay kararı ise yargılama sona ermeden geldi.

İhraç Cumhuriyet Savcısı Ö. M. G., meslekten ihraç edilmesinin akabinde Danıştay'a başvuru yaparak dava açtı. İhraç savcı HSK'yı şikayet ettiği dilekçesinde, hakkında verilen ihraç kararının iptalini isterken, karar nedeniyle mahrum kaldığı maaşlarınında enflasyon farkıyla birlikte ödenmesini, özluk haklarının da tarafına iadesini istedi.

Hesabın kullanıcısı olmadıgını, aynı fiilleri islemis olan diger yargı mensuplarına daha alt cezalar verildigi, bu nedenle esitlik ilkesine aykırı davranıldıgını öne sürdü. HSK, karşı savunmasında Özcan'a isnat edilen suçla ilgili lehine ve aleyhine olabilecek tum delillerin toplandıgı, hicbir kuskuya yer vermeyecek sekilde suçun ortaya konuldugu, surecin gerektirdigi tum islemlerin yasanın ongordugu bicimde uygulandıgı ve Özcan'ın magduriyetine sebep olacak herhangi bir hukuka aykırılıgın olmadıgını belirtti.

DANIŞTAY KARARI: GÖREVE İADE

Yapılan başvuryu karara bağlayan Danıştay 5. Dairesi Ö.M.G.nin eylemlerinin Hakimlik ve Savcılık mesleğinin kamuoyu nezdinde saygınlığının zedelenmesine neden olacak, mesleğin şeref, onurunu ve memuriyet itibarını bozacak nitelikte ve ağırlıkta bulunmadığını belirtti. Danıştay kararında ihraç yerine farklı bir cezası verilmesi belirtildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum