Sendikalara yüzde 2 baraj şartı konusunda son açıklama

Adalet Sen Başkanı Niyaz Dülger'den yüzde 2 baraj şartı konusunda açıklama geldi.

Sendikalara yüzde 2 baraj şartı konusunda son açıklama
Editör: adalet.tv
31 Aralık 2022 - 18:32
Reklam
Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger'in açıklaması: 28 Aralık 2022 tarih ve 32057 saylı resmî gazete ile yürürlüğe giren  “…. Kurulu olduğu hizmet kolunda çalışan kamu görevlilerinin yüzde 2'sinden daha fazlasını üye kaydetmiş kamu görevlileri sendikalarına üye olan, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine ise Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında aylık veya ücretleriyle birlikte toplu sözleşme ile belirlenecek tutarda toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek…” ibaresi ve “…Bu madde uyarınca yapılan ödemeler, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz ve ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye payı, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun benzer ödemelerin hesabında dikkate alınmaz. İkinci fıkraya göre üye sayılarının tespitinde ödeme tarihi itibarıyla 4688 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi gereğince Resmî Gazetede yayımlanan en son tebliğ esas alınır." Sonuç kısmı birlikte değerlendirildiğinde üye kayıplarının önüne geçmek ve sendikal tekelleşmenin yolunu açarak çalışanları bir kaç konfederasyon ve sendikaya mahkum etmek arzusunu taşıyan malum konfederasyon ve ortağı şimdilik istediklerini almış gibi görünüyorlar. 

Adalet Sen bağımsız ve tarafsız çizgisi gereği bu yasal düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu düşünmekte ve yüzde iki barajının altında kalan sendikalara her türlü desteği verme azim ve kararlılığındadır.

Bu cümleden sonra gerçekleri anlatmanın, yargının bağımsız ve gür sesi Adalet Sen’e yapılan iftira,karalama,itibarsızlaştırma, üyelerine yapılan yıldırma ve sindirme operasyonlarının müsebbibi malum sen ve küçük ortağının sırf Adalet Sen’i barajın altında koyabilme düşüncesi ile ürettikleri yalan ve iftiralarını da bu yalan ve iftiraların gerçek nedeninin bu olduğunu da kamuoyu ile paylaşmanın boynumuzun borcu olduğunu belirtmek isteriz. 

Adalet Sen yüzde 2’lik dilimin altındadır diye algı yapan Malum-sen ve küçük ortağı da biliyor ki Adalet Sen 2 Temmuz 2022 Yılı 318884 sayılı Resmî Gazetedeki tebliğe göre  bulunduğu iş kolundaki üye sayısı 18332, yüzdelik dilimi ise %6.232 olup %2’ ilk dilimin 3 kat üzerindedir. Bu kanun gereği yüzde 2’lik dilimi geçen tüm sendikalara üye çalışanlar gibi üyelerimiz aynı oranda toplu sözleşme ikramiyesi alacaktır. 

Adalet Sen, Genel Merkez yönetimi, 23 şubesi ve 97 temsilciliği ile tamamı yargı personelinden oluşan ülkemizin tarafsız, bağımsız en köklü sendikalarından biridir. Adalet Sen  üyelerinden gelen sorunları hem yetkili olduğu adalet daireleri, hem de Adalet Bakanlığına iletme noktasında bir köprü vazifesi görmekte, üyelerinin hukuki ve idari sorunlarında çalışma hayatına mahsus talep, öneri ve sendikal örgütlenmenin önündeki yaşanan sorunları Anayasal ve yasal dayanaklar bağlamında eleştirel bir bakış açısı geliştirmek gayretindedir. Anayasa ve yasalar önünde tüm vatandaşlar eşittir. Bu tür söylemlerde bulunan iftira ve karalamayı şiar edinmiş sendikalar başta Adalet Bakanlığı ve yetkililerini yıpratmakta ve zan altında bırakmaktadır.

Adalet Sen bağımsız ve tarafsızdır. Hiç bir oluşumun, hiç bir partinin, hiç bir grubun ve cemaatin arka bahçesi değildir. Devletine, milletine, bayrağına yürekten bağlı her anti demokratik girişimin karşısında tüm varlığı ile bulunmuş bir sendika olup, ihanet odaklarına 15 Temmuzda nasıl karşı durmuş ise bu gün de, yarın da karşı duracaktır. Adalet Sen’in kuruluş tarihi 2009 olup kendinden sonra veya önce kurulmuş hiç bir siyasi partiye,Meclis çalışmaları ve ziyaretler dışında yakın bir ilişki sergilememiş aynı mesafede ve aynı uzaklıkta durmayı sendikal prensiplerinin başına koymuştur. Adalet Sen’in girdi kalemi sadece üye aidatları olup Çalışma Bakanlığının denetimindedir.

Adalet Sen Anayasanın ve yasaların kendine sağlamış olduğu sınırlar içinde faaliyet gösteren bir sendika ve sivil toplum kuruluşudur. Adalet Sen, Adalet Bakanlığının değil Yargı Çalışanlarının sendikasıdır. Bunu da gururla ifade etmektedir. Logomuz ise orijinal olup patentlidir. 

Bakanlığımız adına bazı sendikaların müdürlük vaadinde bulunduğunu hepimiz bilmekteyiz. (ki bunlar hangi sendikalardır tüm yargı çalışanlarının malumudur) Önlenemez yükselişimizi kesmeye çalışan Malum sen ve küçük ortağının atladığı husus şudur ki Adalet Sen’in yükselişi aynen devam edecektir. 

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar deyişi bile malum sen ve küçük ortağı için kifayetsiz kalmış mumları ikindiye bile yetişmemiştir. Yanlış algı ve yönlendirmelerle bakanlığımız bürokratlarının isimlerini fütursuzca sendikal iftira ve karalamalarında kullanmış, idarecileri ve de yargı çalışanlarını bir korku denizine atmaktan en ufak bir beis duymamışlardır. 

Adalet Sen,  bu iftira,karalama ve yıldırma politikalarına asla boyun eğmeyecek sorumlular hakkında suç duyurularında bulunmaya devam edecektir. Ta ki sendikal ahlakı yerlerde sürükleyenler susana, gerçek sendikacılık yapıncaya kadar.
Tüm yargı çalışanlarına saygı ile duyurulur.

Niyaz Dülger
Adalet Sen Genel Başkanı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum