Savcı ve zabıt katibi arasında taciz davası

‘Cinsel istismar’ davası: Bu kez suçlanan şüpheli, görevde olan bir Cumhuriyet Savcısı. Davanın ayrıntıları haberimizde.

Savcı ve zabıt katibi arasında taciz davası
Editör: adalet.tv
24 Nisan 2023 - 19:34
Reklam

Adliyede taciz vakası herkesi şaşırttı. Alınan bilgiye göre İstanbul Anadolu başsavcılığında görev yapan Cumhuriyet savcısı Ş. B.’a bir zabıt katibine taciz ettiği iddiasıyla hakkında dava açıldı.

Bayram sonrası ilk mesai günü görülen davada ilginç detaylara ulaşıldı. Savcının adliyede görevli başka kişileri de sözlü olarak taciz ettiği iddia edildi. Cumhuriyet savcısı duruşmaya katılmayınca hakkında zorla getirme kararı verildi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülmeyen başlayan dava, Mart 2022’de Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) iletilen bir şikayeti konu alıyor.

DAVAYA KONU OLAY

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde kâtip olarak göreve başlayan davacı zabıt katibinin birlikte görev yaptığı savcısı tarafından mesai bitiminde “Benim yüzümden mesaiye kaldın, seni ben bırakacağım” dediği, zabıt katibinin ise, Yazı İşleri Müdürüne durumu mesajla anlatıp ne yapabileceğini sorduğu, Yazı İşleri Müdürünün ise “Metroda arkadaşım bekliyor, onunla gideceğim” diye söylemesini tavsiye etse de savcının katibi eve bırakmak için aracına davet ettiği ve katibin evine gittiği duruşma tutağına yansıdı.

DURUŞMADAN ÖNE ÇIKANLAR

Mahkeme başkanı: İsteseydin binmezdin arabaya.
Zabıt katibi: Nasıl hareket edeceğimi bilemedim, o yüzden müdürüme sordum.
Mahkeme başkanı: Müdürün yol göstermiş, niye bindin arabaya.
Zabıt katibi: ısrarcı olduğu için kabul ettim, yemek teklifinde de bulundu. (Savcı, evin önüne gelince kendini içeri davet ettirmeye çalışıyor. Katip, site güvenliğinin önünde konu uzamasın diye kabul ediyor. Yeni taşındığından kötü bir izlenim bırakmamak için savcıyı eve alıyor.)

Mahkeme başkanı: Daha önce eve birilerini aldın mı? Sen istemezsen kimse giremez eve.
Zabıt katibi: Anneme mesaj attım. ‘Seni aradığımda söylediklerimi idare et’ dedim. Bunu savcıyı evden göndermek için yaptım.
Mahkeme başkanı: Sürekli böyle der misin annene.
Zabıt katibi: Kalkmaya niyeti olmadığını görünce kahve yaptım. Kahveyi verirken kolumu sıvazladı. Ben de ‘Hayır’ diyip pencerenin oraya geçtim. Beş dakika içinde evden gitti.

Mahkeme başkanı: 45 dakika ne konuştunuz.
Zabıt katibi: Nasıl gidiyor adliye’ diye sordu. Beni kendine kâtip olarak alacağını, saat 5’ten 8’e kadar kendisiyle çalışacak bir kâtibe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Mahkeme başkanı: bu konuşmalar sırasında hakaret veya cinsel içerikli bir söz kullandı mı? Evden çık git deseydin gider miydi.
Zabıt katibi: buzdolabının üstünde erkek arkadaşımla fotoğraflarımız vardı. Yani bir erkek arkadaşım olduğunu ve onun eve geleceğini biliyordu.

Mahkeme başkanı: erkek arkadaşına niye haber vermedin, sana karşı tek eylemi koluna dokunmak mı, başka bir cinsel söylemi oldu mu? Şehvetli duygularla mı arkadaşça mı dokundu?
Zabıt katibi, savcının arkadaşça dokunmadığını belirtti.
Zabıt katibi: Müfettiş baz sinyallerini almış, aynı yerden sinyal verdiğimiz ortada.

Alınan bilgiye göre Zabıt katibi savcıdan şikâyetçi olduğunu ve davaya katılmak istemediğini söyledi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum