Polis memurlarının temmuz ayı zamlı maaş hesabı netleşiyor

Polislerin temmuz ayında yeni bir düzenleme ile maaşlarında ciddi bir artış yapılması gündeme geliyor. Polislerin maaşlarındaki enflasyon kaynaklı erime yeni dönemde minimize edilecek.

Polis memurlarının temmuz ayı zamlı maaş hesabı netleşiyor
Editör: adalet.tv
08 Haziran 2023 - 13:27
Kamu güvenliğini sağlayan polis memurlarına maaş noktasında müjdeli haber gelmek üzere, yeni hükümetin ilk gündem maddelerinden biri çalışanların maaşlarında yapılacak iyileştirmeler olacak. Bu konuda hükümet yetkililerinden resmi açıklamalar gelmeye başladı.

Polislerin maaşları bilindiği üzere enflasyon karşısında maaşları ciddi oranda bir erimeye neden olmuştu. Bazı meslek guruplarında yapılan iyileştirmeler polis memurlarına yansıtılmamıştı. Ülkemizin iç güvenliğinden sorumlu olan ve zor şartlar altında görev yapan polis memurlarımız Avrupa ülkelerindeki meslektaşları ile aynı sosyal haklara sahip olmak istiyor.

POLİSLERİN ÖZLÜK HAKLARI KONUSU

Polis memurları özlük hakları konusunda taleplerini uzun süredir sosyal medya platformlarında dile getiriyorlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının yeni bakanlar ile birlikte polis maaş artışı ve özlük hakları konusunda kapsamlı bir çalışmayı gündemlerine alması hedefleniyor.

Kamu kurumlarında görev yapan memurlar ile neredeyse aynı özlük haklarına sahip olan polis memurları yerine getirdikleri kolluk görevi hizmetinin zorluğu nedeniyle yapılacak çalışmaların bir an evvel yürürlüğe girmesini umut ediyor.

POLİSLERİN TEMMUZ ZAM ORANI HESABI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjde ile en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine gelecek olması memur maaşlarına yapılması beklenen zam oranı hesabının tamamen değişmesine neden oldu. Polisler de temmuz ayı zamlı maaşların nasıl hesaplanacağı, kendilerinin meslek itibariyle bu hesaptan nasıl lehe faydalanacağı hususunda soru işaretlerinin giderilmesini bekliyor.

POLİSLERİN ENFLASYON FARKI HESABI

Polis memurlarının enflasyon farkı da netleşmek üzere. Devletimizin resmi kurumu olan TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre; Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15, Mart ayında yüzde 2,29, Nisan ayında yüzde 2,39, Mayıs ayında ise yüzde 0,04 olduğu biliniyor.

Ayrıca enflasyon rakamlarını açıklamada tek yetkili kurum olan TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte devlet kurumlarında görev yapan memurların zam oranları netleşmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı refah payı ile birlikte 15 Temmuz cumartesi günü zamlı maaşlar hesaplara yatacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum