Öğretmenlerin temmuz ayı güncel maaş hesabı

Öğretmenlerin temmuz ayında yeni bir düzenleme ile maaşlarında ciddi bir artış yapılması gündemde. Öğretmen maaşlarındaki enflasyon kaynaklı erime yeni dönemde minimize edilecek.

Öğretmenlerin temmuz ayı güncel maaş hesabı
Editör: adalet.tv
08 Haziran 2023 - 13:29
Devlet okullarında görev yapan öğretmenlere müjdeli haber gelmek üzere, yeni hükümetin ilk gündem maddelerinden biri çalışanların maaşlarında yapılacak iyileştirmeler olacak. Bu konuda hükümet yetkililerinden açıklamalar gelmeye başladı. Yüzbinlerce öğretmen müjdeli habere odaklandı.

Öğretmen maaşları bilindiği üzere enflasyon karşısında maaşları ciddi oranda bir erimeye neden olmuştu. Bazı meslek guruplarında yapılan iyileştirmeler öğretmenlere yansıtılmamıştı. Ülkemizin geleceği olan gençleri eğitim konusunda yetiştiren öğretmenler Avrupa ülkelerindeki meslektaşları ile aynı sosyal haklara sahip olmak istiyor.

“ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI”

Öğretmenler özlük hakları konusunda taleplerini uzun süredir sosyal medya platformlarında dile getiriyorlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının yeni bakanlar ile birlikte öğretmen maaş artışı ve özlük hakları konusunda kapsamlı bir çalışmayı gündemlerine alması bekleniyor.

Kamu kurumlarında görev yapan memurlar ile neredeyse aynı özlük haklarına sahip olan öğretmenler yapılacak çalışmaların bir an evvel yürürlüğe girmesini umut ediyor.

ÖĞRETMENLERİN TEMMUZ ZAM ORANI

Bilindiği üzere en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine gelecek olması memur maaşlarına yapılması beklenen zam oranı hesabının tamamen değişmesine neden oldu. Öğretmenler de temmuz ayı zamlı maaşların nasıl hesaplanacağı, kendilerinin meslek itibariyle bu hesaptan nasıl lehe faydalanacağı hususunda soru işaretlerinin giderilmesini bekliyor.

“ÖĞRETMENLERİN ENFLASYON FARKI HESABI”

Kamuda görev yapan öğretmenlerin enflasyon farkı da netleşmek üzere. Devletin resmi kurumu olan TÜİK tarafından basına duyurulan (5 aylık) enflasyon rakamlarına göre; Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15, Mart ayında yüzde 2,29, Nisan ayında yüzde 2,39, Mayıs ayında da yüzde 0,04 olduğu biliniyor.

Enflasyon rakamlarını açıklamada tek yetkili kurum olan, TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte devlet kurumlarında görev yapan memurların zam oranları netleşmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı refah payı ile birlikte 15 Temmuz cumartesi günü zamlı maaşlar hesaplara yatacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum