ÖSYM hakim ve savcı elemesi yapacak

Adalet Bakanı: "ÖSYM hakim ve savcı elemesi yapacak"

ÖSYM hakim ve savcı elemesi yapacak
Editör: adalet.tv
24 Şubat 2024 - 22:11
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı TV programında mesleğe yeni alımı yapılacak hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hâkim ve savcı atamalarında siyasetin müdahalesi ne kadar var?" sorusuna Bakan Tunç "Hâkim ve savcı atamalarında değişiklik kademelerden geçiyor atanıncaya kadar. Yeni sistemde biraz daha değiştirdik. Artık hukuk fakültesinden mezun olan arkadaşlarımız avukatlık stajına başlayabilmeleri için hâkim ve savcı yardımcılığı sınavına girebilmeleri için Hukuk Mesleklerine Giriş sınavına girecekler bunu ÖSYM yapacak" dedi.

SİYASET YARGIYA MÜDAHALE EDİYOR MU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda hassasiyetmizi sürüyor. Bir kısım kararlar öne çıkarılarak tüm yargı böyleymiş gibi izlenim çıkartılıyor. Hakim ve savcılara haksızlık yapılıyor. Siyasetin yargıya bir müdahalesi söz konusu değil."

YARGI BAĞIMSIZ MI

Moderatör Par'ın "Türkiye’de siyasetin yargıya müdahalesi konusunda eleştirilere yorumunuz nedir?" sorusunu Bakan Tunç "Türkiye’de siyasetin yargıya müdahalesi söz konusu değil. Türkiye’de yargı her zamankinden daha bağımsız ve tarafsız." diyerek yanıtladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum