Göreve iade edilen hakim ve savcılar hakkında Adalet Bakanı açıklama yaptı

Göreve iade edilen hakim ve savcılar hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı.

Göreve iade edilen hakim ve savcılar hakkında Adalet Bakanı açıklama yaptı
Editör: adalet.tv
24 Şubat 2024 - 22:07
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı bir TV programında Danıştay tarafından göreve iade edilen hakim ve savcılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un açıklaması: "Danıştay'ın Hakimler ve Savcılar'a yönelik kararı gündem oldu. Vatandaşlarımızda FETÖ ile mücadelede bir hassasiyet mi oluştu şeklinde bir tereddüt oluştu. Öncelikle şunu ifade edelim, FETÖ ile mücadele noktasında kararlığımızda hiçbir zaman taviz vermeyiz. Terör örgütleri ile kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. 17-25 Aralık, 15 Temmuz sürecinde FETÖ ile iltisaklı olduğundan dolayı ihraçlar oldu."

"Yargıda da ihraçlar oldu. Devletimizin diğer kurumlarında da bir arınma süreci yaşandı. Özellikle OHAL kararları ile ihraç edilen memurlarla ilgili OHAL komisyonu kuruldu, başvurular alındı. 120 bin başvuru oldu, 20 bini iade edildi. Yeterli delil olmadığı gerekçesiyle iade kararı verildi. 100 bin kişi de idare mahkemesine dava açtı. Yargı kılı kırk yararak bu mücadeleyi gerçekleştiriyor. Birçok kriter bakımından bu kararlar veriliyor."

"4 bin 6 hakim ve savcı meslekten ihraç edili. Bunların bir kısmı dava açmadı. 3 bin 888'i dava açtı. Yurt dışına kaçanlarda var. 387'ine Danıştay tarafından iade kararı verildi. 371'i de mesleğe dönmek konusunda HSK, karar verdi. Bu kararlar ilk derece sıfatıyla görülüyor. Bu davalardan 387'i de kabul yönünde karar verildi, HSK'da bu kararın uygulanmasını gerçekleştirdi."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum