Mesleği bırakan 2 mahkeme hakimi dolandırıcılıktan gözaltına alındı

Mesleği bırakan iki mahkeme hakimi dolandırıclık yaptığı iddiasıyla polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Mesleği bırakan 2 mahkeme hakimi dolandırıcılıktan gözaltına alındı
Editör: adalet.tv
27 Eylül 2023 - 11:07
Reklam
Haklarında FETÖ / PDY soruşturması yürütülen şüphelileri, “Dosyanızı kapatırız” diyerek dolandırdığı öne sürülen 2’si eski hakim 1'i Maliye Bakanlığı eski çalışanı, 3 şüpheli şahıs operasyonla yakalandı. Şüphelilerin dolandırıcılık için fiyat tarifesi uyguladığı da ortaya çıktı.

KOM şube polislerinin yaptığı titiz çalışmada daha önce meslekten istifa etmiş iki eski hakim, biri ihraç edilmiş Maliye Bakanlığı eski personeli, biri özel sektör çalışanı olan 4 şüphelinin kimlik bilgilerini belirlendi.

Şüpheli şahısların terör örgütü FETÖ / PDY’den haklarında soruşturma bulunan kişilerin dosyalarını “takipsizlik, beraat etme, Yargıtay'dan hüküm kesinleşmeden kapatma” vaadiyle dolandırdıkları ortaya çıktı.

Soruşturma savcısı tarafından toplanan delliler ışığında operasyon kararı verildi. İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda polisin peşinde olduğu 1 şüphelinin cezaevinde bulunduğu anlaşıldı. Üç şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı.

FİYAT TARİFESİ YAPMIŞLAR

Şüpheli şahısların dijital verilerinin incelemesinde şüphelilerin “takipsizlik, beraat, tahliye” olmak üzere her adli sonuç için farklı miktarlarda fiyat tarifesi uyguladıkları ortaya çıktı. Soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum