Memurların maaş promosyonlarında güncelleme yapılacak mı?

Devlet memurlarının maaş promosyonlarında güncelleme yapılacak mı? Kulis bilgileri haberimizde.

Memurların maaş promosyonlarında güncelleme yapılacak mı?
Editör: adalet.tv
28 Mart 2024 - 10:42 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 11:02
Kamu kurumlarında görev yapan devlet memurları, kurumlarının bankalar ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde maaş promosyonlarını alşmışlardı. Bazı kurumların promosyonları düşük kalmış, özellikle üniversiteler yüksek tutarlı amlaşmalar imzalamıştı.

GÜNCELLEME GEREKİYOR

Maaş promosyonları geçtiğimiz iki yıl içinde zaten düşük tutarlar ile imzalanmıştı, kazanan bankalar olmuştu, memur maaş zam oranı TÜİK'in enflasyon rakamlarına göre şekilleniyor.

Son iki yıl içerisinde memurların zam oranları 6 aylık yüzde 50'ler civarında seyrediyor. bu durum maaş promosyonlarının sorgulanmasına neden oldu.

Reel verilere göre maaş promosyonlarında en az "yüzde 100" oranında güncelleme yapılması gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Kayseri'de kamu bankalarının emekli promosyonlarını 8 ila 12 bin TL'ye çıkaracağını açıkladı. Erdoğan "Kamu bankalarımız bu yıl ki komisyon ödemelerini 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirledi. Diğer bankalarında bu rakamın altında kalmadan vereceğini umuyorum." ifadesini kullanmıştı.

ADALET BAKANLIĞI STARTI VERDİ

Geçen hafta ise Adalet Bakanlığı ilgili bankaya yazı yazarak güncelleme maaş promosyonu için güncelleme istediği öğrenilmişti.

Bu konunun özellikle seçim sonrasında domino etkisi yaparak bütün kurumlara yayılması bekleniyor. Memurların promosyonlara iyileştirme taleplerini sosyal medya üzerinden daha yoğun bir şekilde dile getirmesi ise süreci hızlandırmaya yardımcı olacak.

Kabinenin, seçim sonrasında konuyu ele alarak memurların lehine çalışma yapması bekleniyor. Enflasyon altında ezilen devlet memurları için promosyon gibi maaş dışı toplu para ödemesi büyük bir öneme sahip. Bilindiği üzere çoğu memurun maaş dışında herhangi bir yan veya ek ödemesi bulunmuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum