Azerbaycan plakası ile Türkiye plakasının aynı olması HGS ve EDS geçişlerinde yaşanılan sorunlar

Azerbaycan Cumhuriyetinin araç plaka dizilimi ile Türkiye araç plaka diziliminin aynı olması HGS geçişlerinde sorunlar yaşatmaya devam ediyor.

Azerbaycan plakası ile Türkiye plakasının aynı olması HGS ve EDS geçişlerinde yaşanılan sorunlar
Editör: adalet.tv
28 Mart 2024 - 10:28 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 10:38
HGS ve EDS gibi sistemler araçların plaka bilgilerinin otomatik olarak algılayarak sistem üzerinden ceza kesilmesine otoyol geçişlerinin ücret hesaplanmasına olanak sağlıyor.

Son dönemde Azerbaycan üzerinden ülkemize ticari veya turistik amaçlı olarak çok sayıda aracın giriş yaptığı biliniyor.

Azerbaycan ile Ülkemizin araç plaka sayı ve harf dizilimi aynı. Bu benzerlik ülkemize giriş yapan Azerbaycan plakalı araçların HGS ve EDS kameralarından geçişlerinde sorunlara neden oluyor.

Azerbaycan plakalı bir aracın ülkemizde EDS veya HGS cezası / geçişi sizin aracınız ile plaka bilgisi aynı ise geçiş veya cezalar size yansıtılabilir.

Yetkililerin bu konuda henüz bir açıklama yapmaması ve bu konuda sistemsel bir açık olup olmadığının bilinmemesi ise ayrı bir konu olarak karşımızda duruyor.

Yani anadoluda sessiz sakin bir yaşam sürerken aracınız garajdan hiç çıkmasa bile aynı plakaya sahip bir Azerbaycan vatadaşına ait yabancı plakalı bir aracın HGS geçişleri ve EDS cezaları size yazılabilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum