Memurların gözü 1 Mayıs'ta: ek zam geliyor

Memur maaşlarına ek zam var mı, 1 Mayıs memura seyyanen zam gelecek mi? Son bilgiler haberimizde sizlerle.

Memurların gözü 1 Mayıs'ta: ek zam geliyor
Editör: adalet.tv
29 Nisan 2023 - 11:50
Reklam
1 Mayıs'ta memura zam var mı, 1 Mayıs memura ek ek zam yapılacak mı? Memur maaşlarına seyyanen zam gelecek mi?

Memurların gözü kulağı zam haberinde. Bilindiği üzere enflasyon ile birlikte memurların alım gücü düşmüştü. Memurlar alım gücünün yükselmesi için ek zam veya seyyanen zam talep ediyorlardı. 1 Mayıs’ta yetkili sendikanın Genel Kurulu’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada memurlar için 3 Bin TL civarı bir zam müjdesi vermesi bekleniyor.

Memur zammı ne kadar olacak?

Son bilgiler: “Memurlarda ek zam yapılması yönünde yüksek bir beklenti var” diye konuşan Sözcan, “Memurlara yılın başında toplam yüzde 30’lük zam yapılmıştı, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmıştı. Şu anda aile yardımı ödeneği de dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira. Tabi kademe kademe ve yapılan işe göre memur maaşları değişiyor. Başkent kulislerinde memura ek zam yapılacağı söyleniyor” dedi.

Olasılıklar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’nda bir programının olduğunu ve bu toplantıda memurlara bir müjde vereceğini kaydeden Sözcan, şunları söyledi:

“Gözler de Erdoğan’ın toplantıda memurlarla ilgili bir ek zam açıklaması yapması bekleniyor. Kulis bilgisi olarak üç formül üzerinde duruluyor.

Adalet Bakanlığı personeli zam beklenitisi

Ayrıca Adalet Bakanlığı bünyesinde ceza infaz kurumları ve adliyelerde görev yapan memurlar ise kendilerine bu zamlardan ayrı olarak farkl ıbir zam daha yapılmasını talep ediyor. Bunun nedeni ise en yoğun iş temposuna sahip olup en az maaş alan memur gurubu olmaları olarak gösteriliyor.

Birincisi düşük maaş alan memurlara seyyanen zam yapılması, seyyanen zammın 3 bin ila 2 bin lira arasında alacağı konuşuluyor.

İkinci formül ise memur maaşlarına seyyanen zam yapılıp üzerine belirli bir oranda zam yapılması yönünde.

Üçüncü formül ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir ek zam yapılmasıdır. Seçime kısa bir süre kaldı, 1 Mayıs’ta yetkili sendikanın Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde vermesi bekleniyor. Meclis’in kapalı olmasından dolayı seçim sonrası vaadi olarak ifade edilecek.”

Sosyal medyada örgütlenen memurlar Twitter üzerinden seslerini duyurmak için bazı etiketleri TT yapmak için kampanya başlattı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • İşçi
    1 yıl önce
    Yazıklar olsun 1mayis işçi bayramıdır 1 Mayıs'ta işçiler müjde beklerken ki daha toplu iş sözleşmeleri bitmemisken memura zam diye provakasyon yapmakta nedir madem öyle memursenle seneye masaya oturacak siniz verin 0 zam adamlar rahatlasın daha işçinin toplu iş sözleşmesi duruyor bu düpedüz provakasyondur memurla işçiyi karşı karşıya getirip kışkırtmaktir seçimi garantilemiş siniz bravo bizde zonguldakta gaz acilisinda bukez işçiye birşey yapacaklar sandık
  • ADEMOĞLU
    1 yıl önce
    Adalet Bakanlığı Yoğun Olabilir Ama Şunu Söylemek İstiyorum; İnsan Kaynakları Yönetimi SIFIR Aga! Normal Bir Savcı Geliyor Başsavcı Oluyor Dediğim Dedik Olunca Sıkıntılar Dengesizlikler Meydana Geliyor Dolayısıyla Yoğunluk Oluşuyor… Örneğin; Bir Katip 3 Savcıya Bakıyor Diğer Yandan İşe Yeni Başlayan Katipleri de Bürolara Veriyorlar veyahut Hiç Alakası Olmayan İdari İşlerde Görev Veriyorsun. Katipler Savcıyla Hakimle Çalışır Bir Katipi Sen Neden Mutemetliğe Veriyorsun? Kaloriferci Adamı Sen Neden Arşivci Yapıyorsun? Mesela Adliyenin En Rahat Bölümü Uzlaştırma Bürosudur Orada 6 Personel Olur mu ya? En Yoğun Çalışan Savcılık Tarama Bürosunda 2 Kişi Var. Neden? Çünkü; Ben Orada Çalışıyorum, Geçen Yıl 6. Aydan Beri 16.000 Evrak Taradım 1,5 Yılda Uzlaştırmaya Gelen Dosya Sayısı Bile Benim Taradığım Dosya Sayısını Henüz Geçmedi Ben Tek Başıma Bu Kadar Evrak Tarıyorsam Uzlaştıma Büroda Nasıl Oluyor da 6 Kişi Çalışıyor Kardeşim…Uzlaştırma Büronun Kuruluşundan Beri Çalıştım Orada da 2/3 Kişinin İşini Rahatlıkla Yapıyordum Savcılık Tarama Bürosunda da 2/3 Kişinin İşini Yapıyorum Üstelik Ben Engelli Memur Olarak Çalışıyorum.Diyoruz ki; Eleman Lazım Başsavcı Ne İş Yapıyorlar ki Diyerek Geri Gönderiyor. Velhasıl İş Bölümünde ve Düzende Ciddi Anlamada Adaletsizlik Var Birileri Huzurlu ve Konforlu İş Yaparken Diğerleri Eşşek Gibi Çalışıyor…Eşit İşe Eşit Ücret Değil En Çok Çalışana Ücret Vereceksin ki O Zaman Bakın Nasıl Yardırıyorlar…Ama Ben Hakkımı Helal Etmiyorum…
  • E.Y.
    1 yıl önce
    Cezaevi ve adliye personelinin öncelikli olarak beklentisi 3600 ek göstergedir. Yıllarca cezaevlerinde bu zorlu görevi yapan, yıllarını suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş toplum içinde bile barınamayan suç makineleri ve teröristlerle mücadele ile geçirmiş emekli personel de iyileştirmeden faydalandırılmayı hak etmektedirler. O nedenle öncelik olarak 3600 ek gösterge verilmelidir. 40 yıl hizmet etmiş ve emekli olmuş bir cezaevi çalışanı neredeyse asgari ücretliyle aynı maaşı almaktadır. Oy getirisi ya da kaybı hesabı yapılarak sayıları az meslek grupları 3600 ek göstergeden mahrum bırakılmamalıdır. 3600 ek gösterge verilmeyen memurlar da bu devletin memurları, onlarda 3600 ek göstergeliler gibi alışverişi parayla yapıyorlar.
  • Mehmet yildiz
    1 yıl önce
    Bu tarz haberlerle bizlere destek oldugunuz icin minnettarız adalet isminin hakkini veriyorsunuz adalet tv