Memura yüzde 30 civarında zam geliyor

Memur ve emekliye yüzde 20 ile 30 arasında zam gündemde. Seçimlerden önce zam açıklamasının gelmesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı çalışanları ise düşük maaşlarından dolayı seyyanen zam yapılmasını talep ediyor.

Memura yüzde 30 civarında zam geliyor
Editör: adalet.tv
25 Nisan 2023 - 12:35
Reklam
Memurların gözü kulağı zam haberinde. Döviz kurundaki artış ve enflasyon rakamlarındaki önlenemez yükseliş memurların alım gücünü düşürdü.

Kamu çalışanları maaşları ile ev kirası ve mutfak masraflarını karşılıyorlar.

Merkez Bankası anketine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 21,43, memur ve memur emeklisine 19,18'lik zam sinyali geldi. Memur ve memur emeklisi toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 zam ve enflasyon farkı alacak. Memur ve emekliler refah payı beklentisi içinde. Hükümet zam oranlarına refah payı da eklerse hem SSK ve Bağ-Kur emeklisi hem memur ile memur emeklisinin zam oranı yüzde 25 ila 30 arasını buluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7500 TL yapmasının ardından gözler memur maaş zammına ek bir zam gelip gelmeyeceği gündeme bomba gibi oturdu. Memurların gelir düzeyinin düştüğü şu günlerde ek bir zam yapılacağı kulis bilgileri arasında yerini korumaya devam ediyor. İddialar Erdoğan'ın 1 Mayıs'ta memura ek zam müjdesi vereceği konuşuluyor.

Memurlara yapılması beklenen ek zam oranın ise yüzde 20 ile 30 arasında olması bekleniyor. Memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 25 zam yapılmış, ancak daha sonra yüzde 30'a revize edilmişti. Ancak bu zam enflasyon ile birlikte erimişti.

Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde ve cezaevlerinde görev yapan memurlar ise bütün memurlara yapılacak zam oranının dışında kendilerine ayrı bir zam daha yapılmasını talep ediyor.

Bunun nedeni ise en fazla iş yoğunluğuna rağmen en az maaş alan memur gurubunun adliyelerde ve cezaevlerinde görev yapan memurlar olması.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • adalet bakanlığı memur
    1 yıl önce
    en ucuz 20 yıllık araba 150 bin lira, bizim maaşlarla ancak 1 sene aralıksız çalışırsak alabiliyoruz. başka bir şey demeye gerek var mı?
  • yvz şnr
    1 yıl önce
    3600 ek göstergenin sadece 5 ile 6 sınıfa verilmesi riksi çok olan mesleklerin bu sınıflardan ayrı tutulması ve tüm meslek dallarına 3600 ek gösterge verilmesi adaletli olur kanaatindeyim.Bilhassa cezaevi çalışanları bu katagoride yer almaması bizleri üzmüş bulunmaktadır. verilen 600 göstergenin hiçbir anlamı yoktur.
  • Mühendis
    1 yıl önce
    Kamu mühendisleri de ek zam istiyor neden haberinizde yer vermeyerek görmezden geliyorsunuz?
  • Cybernetic
    1 yıl önce
    Adalet mensubu; en düşük memur sayılmamalı.