Mavi Sürgün eseri "1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali"nde okuma tiyatrosunda yorumlandı

Oyuncu Deniz Çakır ile Mustafa Alabora, "1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali"nde (BOTİF) Halikarnas Balıkçısı’nın “Mavi Sürgün”...

Mavi Sürgün eseri "1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali"nde okuma tiyatrosunda yorumlandı
Editör: AA
06 Kasım 2023 - 18:14
Reklam
Oyuncu Deniz Çakır ile Mustafa Alabora, "1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali"nde (BOTİF) Halikarnas Balıkçısı’nın “Mavi Sürgün” eserinden bir bölümü seslendirdi.

Okuma tiyatrosu, eserlerinde Halikarnas Balıkçısı mahlasını kullanan Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ölümünün 50. yılı dolayısıyla festivalin yüzen sahnesi STS Bodrum'da gerçekleştirildi.

Sanatçı Jehan Barbur, etkinliğin ardından mini bir konser verdi. Barbur'un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik bir hafta boyunca ünlü isimlerin katılımıyla devam edecek.

Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenen festivalde ayrıca, Almanya'dan katılan MomoAct'ın "Ashura" eseri de izleyenlerin beğenisine sunuldu, Daphnis Kokkinos ile Koza Tamdoğan ise Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde halka açık bir söyleşi yaptı.

Yarın "Gelin Tanış Olalım" oyununun sahneleneceği festivalde Sema Moritz’in "Efsane Hanımlar" konseri 8 Kasım'da, "Şarkıların Cumhuriyeti" konseri ise 10 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak.

Festival Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, BOSAV (Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı), BODER (Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği), Volvo, Mey|Diageo, Black7 Pub ve Mandalin Bar’ın katkılarıyla düzenleniyor.

Program kapsamındaki bazı etkinlikler, Inspera Bodrum’da yaşanan teknik bir arıza nedeniyle gelecek aylara kaydırıldı. Festival kış aylarında Inspera Bodrum'da devam edecek. Ertelenen etkinliklerin tarihleri daha sonra açıklanacak.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum